12 DEV ADAM BASKETBOL OKULLARI 12. TÜRKİYE LİGİ ŞÖLENİ BAŞLIYOR

17.03.2015
Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, Garanti Bankası sponsorluğuyla organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) faaliyetleri kapsamında bu yıl 12.si düzenlenecek olan Türkiye Ligi Şöleni başlıyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda her yıl düzenlenen Türkiye Ligi müsabakalarının ilki olan Kuzey-Doğu Grubu maçları 3-4-5 Nisan 2015 tarihlerinde Erzurum’da yapılacak. Yapılacak maçlar sonunda yetkililer tarafından seçilecek sporculardan Minik ve Küçük takım olarak bölge karmaları oluşturulacak. Türkiye Ligi Final şöleninde bu karmaların oluşturduğu takımlar bölgelerini temsil etmeye hak kazanacaktır.

2014-15 öğretim yılına 70 il ve/veya ilçe merkezinde devam eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları faaliyetlerine başladığı 2002’den bu yana 50.000’e yakın öğrenciye ulaşırken, yaklaşık 200.000 kişilik bir basketbol ailesi yaratıldı. Öncelikli olarak basketbol sevgisini tüm Türkiye’ye yaymak, bilinçli bir basketbol ailesi yaratmak ve geleceğin sporcu, hakem ve yöneticilerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen 12 DABO projesinde, öğrenciler çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılıyor.12 Dev Adam Basketbol Okulları; basketbolun yetişmekte olan çocuklarımızın gelişimine faydalı olabilmesi, Anadolu’da basketbolu geliştirerek devamlılığı sağlamak ve nitelikli sporcular keşfetmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Müsabaka Yerleri
Erzurum Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu  
 Erzurum Yakutiye Kapalı Spor Salonu