Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Spor Toto Doğu Ligi  Tenis Turnuvası başladı. Olimpiyat Parkı’ndaki tenis kortlarında düzenlenen açılış töreninde önemli mesajlar verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Elele verirsek, dağları aşarız” dedi. Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Bir gün Erzurum’dan uluslararası tenis şampiyonu çıkacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

 GHSİM/ERZURUM                            

Türkiye Tenis Federasyonu'nun 2012'de hayata geçirdiği Spor Toto Doğu Ligi'nde altıncı yıl heyecanı 18-23 Ağustos tarihleri arasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Parkı Kampüsündeki tenis kartları ile GHSİM tenis kortlarında gerçekleştirilecek.

Erzurum Tenis İl Temsilcisi Alpaslan Tozoğlu ile GHSİM Turnuva Direktörü Burak Tozoğlu yönetiminde start alan Doğu Ligi Tenis Turnuvası’nın açılış törenleri Olimpiyat Parkı’ndaki Tenis Kortlarında yapıldı.Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Vali Yardımcısı Hamza Özer, Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Doğu Ligi Tenis Turnuvası’nın açılış törenlerinde konuşmalar yaparak önemli mesajlar verdiler.

18 ilden 400 tenisçi ter dökecek

Türkiye Tenis Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Erzurum Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda GHSİM’nin de desteklediği turnuvaya 18 ilden 400 sporcunun katılacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, “Büyükşehir Belediyesi olarak Uluslararası Palandöken Cup’tan sonra Doğu Liginde ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ise, ‘Sporcunun ve Sporun Merkezi Erzurum’ sloganı ile çıktıkları yolda hayalleri ve hedefleri bir bir gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Taşkesenligil’den Büyükşehir’e övgü

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Hükümet ve Devlet politikaları sayesinde Erzurum’a milyonluk tesisler kazandırıldığını belirterek, Erzurum’un nüfus yoğunluğu bakımından lisanslı sporcu sayısı ve faal lisanslı sporcu sayısı bakımından Türkiye’nin başta gelen on ili arasında her zaman kendisine yer bulduğunu söyledi.

Taşkesenligil, “Genelde hükümetimizin ve devletimizin destekleri ile yerel de de Büyükşehir Belediyemizin spora ve sporcuyu verdiği destekle Erzurum sporda her zaman adından söz ettiren bir il olmuştur. Büyükşehir Belediyemize spor organizasyonlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Hayallerimiz gerçek oldu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 2012'de hayata geçirdikleri Spor Toto Doğu Ligi'nde altıncı yıl heyecanı 18-23 Ağustos tarihleri arasında Erzurum'da yaşanacağını belirterek, “Biz göreve gelirken, Türkiye’nin her noktasında tenis oynandığını görmeyi hayal ediyorduk, bu hayal ve hedefler doğrultusunda 2012 yılında Ağrı’dan başlattığımız Doğu Ligi’ni iki yıldır Erzurum’da yapıyoruz.  Çok başarılı bir turnuva olacağı inancındayım. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil’in destekleri ile çok güzel ve başarılı bir Uluslararası Kardelen Cup Turnuvası yaptık. Dünyanın en iyi tenisçileri burada yarıştı. Gençlerimiz bu sporcuları izleyerek, tecrübe kazandı. İnanıyorum ki, bir gün Erzurum’dan uluslararası tenis şampiyonu sporcular çıkacak. Türkiye bir bütün olarak her yerde tenis oynayacağız” dedi.

Oteller de doluluk oranı yüzde yüze yakın

Erzurum Vali Yardımcısı Hamza Özer, spor kenti Erzurum’da yaz aylarında bile otellerde doluluk oranının yüzde yüze yakın olduğunu belirterek, Erzurum’un artık bir spor ve kamp şehri olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Özer, “Tüm sporculara ve antrenörlere başarılar diliyorum” dedi.

Sekmen: Bu şehir değişmeye devam edecek

Doğu Ligi Tenis Turnuvası’nın final konuşması ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den geldi. Sekmen, bir şehrin spor kültürünün gelişmesinin, şehrin kültürünün de gelişeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Bir şehirde spor kültürünün gelişmesi demek, o şehrin kültürünün gelişmesi demektir. Erzurum’un sporda bir marka olması için büyük çaba gösteriyoruz. 35 bin çocuğumuza yaz kış spor yaptırıyoruz. 20 bin genci Erzurum’da kayakla tanıştırdık. Tenisin daha çok yaygın hale gelmesi için bu tür spor organizasyonlarının ve turnuvaların rolü büyük olacaktır. ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ sözünden yola çıkarak, el ele verirsek  dağları aşarız. El ele vermezsek yolda kalırız. Bu şehir değişti, iyi yolda değişmeye de devam edecek.”

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı’nın da katıldığı tenis turnuvasının açılış töreninden sonra protokol üyeleri tenis oynadı.

Spor Toto Doğu Ligi'nde bu sene Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van kulüplerinden tenisçiler boy gösteriyor .Bugüne dek Ağrı, Batman, Erzurum ve Malatya'nın ev sahipliği yaptığı organizasyonda kadınlarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, erkeklerde ise Ağrı Gençlik Spor Kulübü son şampiyon unvanıyla yer alacak.