Erzurum'da, GHSİM Palandöken Gençlik Merkezi Gönüllüleri, "Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla kırsal kesimde eğitim gören çocuklarını ziyaret ederek hem okullarını boyuyor hem de çocuklarla eğlenceli vakit geçirip ihtiyaçlarını karşılıyor.

Erzurum kırsalındaki mahalle ve beldelerde yer alan okulları gezerek öğrenci ve okulların çeşitli ihtiyaçlarını tespit edip karşılayan Palandöken Gençlik Merkezi gönüllüleri, bir süre önce il merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Güzelyurt Mahallesi'ndeki ilköğretim okuluna geldi. Okulun boya, öğrencilerin ise çeşitli ihtiyaçlarını tespit eden gençlerden oluşan gönüllüler, "Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla söz konusu okuldaki çocuklarla buluştu. Çocuklar ile hem okulu boyayan hem de çeşitli hediyeler verip oyunlar oynayan gönüllü gençler, çocukların ilk kez palyaço ile tanışmasını sağlayıp adeta gönüllerini fethetti.

GHSİM/ERZURUM

Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Bahtiyar Akan, "Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla gençlik merkezi gönüllüleriyle tespit ettikleri okul ve öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda Güzelyurt İlköğretim Okulu'na geldiklerini anlatan Akan, "Kırsaldaki köy okullarını ziyaret ediyoruz. Ziyarette gözlemlerimiz sonucu okul ve öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit edip gönüllü gençlerle bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla ulaşabildiğimiz kadar Erzurum'daki kırsal mahalle okullarını gezip, tespit ettiğimiz okul ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Genç gönüllülerimiz bugün çocuklara eğlenmenin yanında ihtiyaçlı olanlara da kırtasiye ve diğer malzemeleri teslim etti. Ayrıca çocuklara çeşitli hediyeler dağıttık. Ayrıca Cuma günü Yenikent Anaokulu öğrencileriyle beraber Güzelyurt Anaokulu öğrencilerini ziyarete gittik. Oradaki öğrencilerle beraber pasta yiyip, oyunlar oynadık. Bu sayede şehirle köy kültürünü öğrenci kaynaşmasını sağlamaya çalıştık."  dedi.

Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok, etkinlikleri hayata geçirebilmek için kendilerine her zaman destek veren Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'e teşekkür ederek, bu tarz çalışmalarının devam edeceğini aktardı.

-"Çocukların gülen yüzlerini görmek bize yetiyor"

Genç gönüllü Atatürk Üniversitesi Öğrencisi Sedanur Öztürk de gençlik liderleri öncülüğünde Erzurum'daki ihtiyacı olan okul ve öğrencileri belirlediklerini anlatarak, "İhtiyacı olan okul ve öğrencilere yardım toplayıp ihtiyaçları karşılıyoruz. Çocuklarla vakit geçirerek eğlenmeye çalıştık. Çocukların gülen yüzlerini, mutlu olmalarını görmek bize yetiyor. Onların ayrı bir enerjsi var. Bu enerjiler bize geçince de biz daha da bir enerjiyle okulumuza devam ediyoruz." dedi.

Genç gönüllü Miray Asil de amaçlarının çocukları mutlu etmek olduğunu belirterek, palyaçoluk yaparak çocukları eğlendirdiğini anlattı.Atatürk Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde okuyan Sümeyye Boral'da çocuklarla birlikte olmanın kendileri için tecrübe olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Öğretmenlik öncesi çocuklarla iç içe olmak bize ayrıca tecrübe oluyor. Belki daha önceden buradaki çocukların yüzleri hiç boyanmadı, ilk defa belki televizyon dışında palyaço gördüler. Çok güzel etkinlik yaptık. Çocuklardan 'öğretmen', 'doktor', 'polis' olacaklarına dair söz aldık. Geleceklerini şekillendirmeleri için bilgi paylaştık."

-"Tüm çocuklar gülmeyi hak ediyor"

Genç Gönülü Rüveyda Öztürk de dünya çocuklar günü dolayısıyla etkinlikleri yaptıklarını belirterek, "Sabah beri çocuklarla halay çektik, oyun oynadık, okullarını boyadık. Çocukların gönüllerinde taht kurmuşsak ne mutlu bizlere. Tüm çocuklar gülmeyi hak ediyor." şeklinde konuştu.

Okul öğrencilerinden Eyüphan Ateş de mahallerine gelen gönüllülere teşekkür ederek, "Abi ve ablalar bizi çok eğlendirdi. Çok güzel vakit geçirdik. Hepsine teşekkür ederiz." dedi. Öğrenci Kübranur Akça ise "Gönüllülerle yakan top, orta fare,  saklambaç gibi çeşitli oyunlar oynadık. Çok mutlu olduk. Yüzlerimiz boyandı. Güzel bir gün geçirdik." ifadelerini kullandı.