Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personeline ‘Resmi Yazışma Kuralları Semineri’ verildi. İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Aldığınız bilgileri hayatınıza tatbik edin” dedi.

(Erzurum-GHSİM)

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeline yönelik ‘Resmi Yazışma Kuralları Semineri’ düzenlendi. Üç binlik Buz Hokeyi Salonu Toplantı Salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Abulmuttalip Çetin katıldı.

ETÜ Personel Müdürü Çetin, resmi yazışma kuralları ve Elektronik Belge Sistemi (SBYS) hakkında bilgi verdi. Özellikle 2015 yılından itibaren Türkiye’de Resmi Kurum ve Kuruluşlarda SBYS ortamında resmi yazışmalar yapıldığını belirten Çetin, resmi yazışmaların hakkında GHSİM personeline tecrübelerini aktardı.

Çetin, “Resmi yazılar bir kurumun dışa acılan penceresidir. Bunun için resmi yazılar yazarken, dikkat etmek gerekir” şeklinde konuştu.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, kurum olarak resmi yazışmalara çok büyük önem verdiklerini belirterek, “Bizim de kurumumuz Erzurum’un en hareketli ve aktif kurumlarından biri. Yeni memur arkadaşlarımız var. İstedik ki, hepsi resmi yazışma konusunda iyi bir bilgi sahibi olsun. Abdulmuttalip bey de birlikte daha önceki yıllarda görev yaptığımız arkadaştı. Onun resmi yazışma konusundaki tecrübelerini bildiğimiz için bu seminere davet ettik. Kendisi de sağ olsun bizi kırmadı ve personelimizi bilgilendiriyor” dedi.

Taşkesenligil, personele aldığı bilgileri hayatlarına iyi tatbik etmeleri yönünde de tavsiyelerde bulundu.

Seminere şube ve ilçe müdürleri ile GHSİM çalışanları katıldı.