GHSİM/ERZURUM
Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi olma yolunda hızla ilerlerken, yerli ve yabancı sporcular ile takımlar Erzurum’u tercih ediyor. Son yıllarda bir çok takım ve ferdi sporcu Erzurum’a akın ederken, Erzurum’da kamp yapanlar kervanına Atletizm Milli Takımı da katıldı. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Erzurumlu olan başkanı Fatih Çintimar’ın girişimi ile Orta ve Uzun Mesafe Yarışları’nda Türkiye’yi temsil edecek olan atletler Erzurum’da kampa girdi. Engelli atletlerin de aralarında bulunduğu 31 kişilik atletizm ordusu Palan Otel’de kampa girdi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde çalışan milli atletler, günde sabah ve akşam olmak üzere çift antrenman yaparak uluslar arası müsabakalara ve Avrupa Şampiyonalarına hazırlanıyor. 
Çintimar’un katkısı büyük
Erzurumlu olan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, özellikle Türk  atletizminde orta ve uzun mesafe yarışlarında uluslar arası arenada boy gösterecek olan genç atletleri Erzurum’a kampa gönderdi. Antrenörler Alev Yurduseven, Muzaffer Uçan, Fahri Tunçtan, Salih Öztürk, Asım Çetin ve Yaşar Erboz kampta görev alırken, Milli Takım Kamp Müdürlüğü görevini de Eski Milli Atlet Yılmaz Sakallı yapıyor.Çintimar’ın girişimleri sonucu Erzurum’da başlatılan Milli takım hazırlık kampında sporcular güç ve kondisyon depoluyor. Avrupa Şampiyonalarına da bilinen atletler, Erzurum’un kendilerine uğur getireceğine de inanıyor.
Kamp 6 Mayıs’a kadar sürecek
Erzurum’da kampa giren Milli atletler, 06 Mayıs 2014 tarihine kadar burada çalışmalarını sürdürecek. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz da milli atletleri Erzurum kampında yalnız bırakmıyor. Milli Takım kampının Erzurum’da yapılamasını sağlayan Federasyon Başkanı Fatih Çintimar’a teşekkür eden Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, “Fatih bey atletizm ve sporun içinden gelen biri, inanıyorum ki, zaten uluslar arası arenada Türkiye’nin en başarılı spor branşlarından biri olan atletizm daha da başarılı olacak. Çintimar ile Türk Atletizminin önemli başarılara imza atacağına inanıyorum. Dopingden uzak bir şekilde büyük derecelerin geleceğini ümit ediyorum” diye konuştu. Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise Erzurum’u atletizmin merkez üslerinden biri yapmaya çalıştıklarını belirterek, kamp konusunda ve tesisleşme konusunda Erzurum’a yatırımlar yapacaklarını ifade etti.