Dünya Yüzme Şampiyonası’na Erzurum’da hazırlanan Bedensel Engelli Yüzme Milli Takımını ziyaret ederek, çalışmalarını izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Ampute Milli Takımımızdan sonra yeni bir destanda sizin yazacağınıza inanıyorum” dedi.

 (Erzurum-GHSİM)
Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yüzme Milli Takımı,  Palandöken’deki Sway Otel’de kamp yaparken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Palandöken İlçesi’nde bulunan olimpik yüzme havuzunda günde çift antrenman yaparak, dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Antrenörler Mehmet Fatih Kurt, Mehmet Bayrak ve Elnaz Khalilpourmaleki yönetiminde 27 Kasımda Meksika’nın Meksiko City şehrinde yapılacak olan Bedensel Engelliler Dünya Yüzme Şampiyonası’na iddialı bilenen Ay-yıldızlı yüzücüler şampiyona öncesinde oldukça iddialı. Beytullah Eroğlu, Fatma Nur Baki, Sümeyye Boyacı ve Sevilay Öztürk’ten oluşan takımın çalışmalarını yerinde izleyen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şimdiden milli yüzücülere başarı dileklerini iletti.

AMPUTE MİLLİ TAKIMINDAN SONRA SİZDEN DE ZAFER BEKLİYORUZ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Antrenörler Mehmet Fatih Kurt, Mehmet Bayrak ve Elnaz Khalilpourmaleki’den Bedensel Engelli Yüzme Milli Takımı’nın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı’nın yazdığı destanın ardından bir zafere de Bedensel Engelliler Milli Takımı’nın atacağına inandığını söyleyen Taşkesenligil, “İnanıyorum ki, Meksika’da da bir zaferi sizler yaşayacaksınız ve bize yaşatacaksınız, sizlere güvenimiz tam. İlimizden kamp yapmanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Size destek olan Sway Otel Yönetim Kurulu Başkanı Can Dikmen’e de teşekkür ediyorum” dedi.

YÜZME HAVUZU MEMNİYETİ

Antrenör Mehmet Fatih Kurt, Erzurum GHSİM’ye ait olimpik yüzme havuzuna da övgüler yağdırdı. Kurt, “Havuz Mükemmel, Türkiye’de böyle bir havuz yok. Zaten Yüksek İrtifa için FINA’da bu havuzu tescilledi. Ülkeler kamp için sırada bekliyor. Birçok ülke bu havuza gelerek kamp yapacak” şeklinde konuştu.

Antrenör Mehmet Fatih Kurt, Yüzme Havuzu Tesis Müdürü Hikmet Palandöken ve havuz personelinin de kendilerine çok yardımcı olduklarının altını çizerek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e, bu dev tesisin kapılarını kendilerine açtığı içinde teşekkür etti.