Geçtiğimiz Cumartesi günü hayatını kaybeden Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu efsane halterci Naim Süleymanoğlu, Erzurum’da sporcular tarafından anıldı.

(Erzurum-GHSİM)

18 Kasım Cumartesi günü hayatını kaybeden eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, Erzurum’da anıldı.

Ülkemize çok sayıda, Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının yanı sıra üç olimpiyat şampiyonluğu kazandıran ve 46 kez rekor kıran efsane halterci Naim Süleymanoğlu, Erzurumlu sporcular tarafından anıldı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde yıllarca başarılı karaciğer nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Yalçın Polat tarafından İstanbul’da başarılı bir karaciğer nakli yapılan Naim Süleymanoğlu, geçtiğimiz Cumartesi günü beyin kanaması sonucu hayatını kaybetmişti. Efsane haltercinin ölüm haberini de Prof. Dr. Yalçın Polat, duyurmuştu, basın aracılığıyla.

50 yaşında hayatını kaybeden efsane halterciyi Yakutiye Spor Salonu’nda taşıdıkları afişle anan minik basketbolcular, milli haltercinin ölümünden büyük bir üzüntü duyduklarını ifade ettiler.

Anma töreninde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Basketbol Antrenörü Nurdan Fencioğlu da hazır bulundu.

Bu arada Erzurum’da yapılan amatör spor karşılaşmalarında da Naim Süleymanoğlu için saygı duruşu yapıldı.