Erzurum’a boksta zaferler yaşatan Gençlik Spor Kulübünün boksörleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil tarafından ödüllendirildi.

(Erzurum-GHSİM)

Erzurum’a boksta başarılı dereceler kazandıran boksörler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.

Antrenörler Mustafa Kalkan ve Muhsin Köylü yönetiminde Iğdır’da yapılan Büyük Erkekler 3’üncü Grup Türkiye Şampiyonası’nda birinci olan Erol Özkal ve Muhammet Aydın’ın yanı sıra ikinci olan Yunus Özkan ve  Taha Kaçmaz ödüllendirildi. Minikler Türkiye Şampiyonu Muhammet Karadağ ile Türkiye üçüncüsü İrfan Uğurlu da ödüllendirilen isimler arasında yer aldı.

Erzurum Boks İl Temsilcisi Sinan Tunçkılıç, antrenörler Mustafa Kalkan ve Muhsin Köylü nezaretinde Iğdır’a giden Erzurum Gençlik Sporlu boksörler, başarılı sonuçlara imza atarak göğsümüzü kabarttı. Erzurum Gençlik Spor Boks Antrenörleri Mustafa Kalkan ile Muhsin Köylü yönetiminde ringe çıkan boksörler başarılı derecele imza attı.

Türkiye Boks Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Iğdır’da yapılan Büyük Erkekler 3’üncü Grup Boks Türkiye Şampiyonası’nda ringe çıkan Erzurumlu boksörler adeta ringin altını üstüne getirerek, rakiplerini dize getirdiler.

EROL ÖZKAL VE MUHAMMET AYDIN ŞAMPİYON

Antrenörler Mustafa Kalkan ile Muhsin Köylü idaresinde boksörlerden Erol Özkal 75 kiloda şampiyon olarak altın madalyanın sahibi olurken, 91 kiloda da Muhammet Aydın şampiyonluk kürsüsüne çıkarak, göğsümüzü kabartan diğer sporcu oldu. 81 kiloda Yunus Özkan gümüş madalya elde ederken, 49 kiloda Muhammed Taha Kaçar da bronz madalyanın sahibi oldu.

Miniklerde ise Muhammet Karadağ Erzurum’a Türkiye şampiyonluğu getirirken, İrfan Uğurlu üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

TAŞKESENLİGİL HEDİYE VERDİ

Antrenör Mustafa Kalkan, bu başarıların gelmesinde kendilerine destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil,  Spor Şube Müdürü Güngör Şenses ile eski milli boksör Yakup Deniz’e teşekkür etti. Kalkan, boksa gönül veren eski milli boksör Yakup Deniz’in kendilerine Iğdır yolculuğu öncesinde maddi destekte bulunmasının ise gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, “Yakup bey benim eski sporcumdu, şimdi de bize işadamı olarak destek verdi, kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başarılı sporcuları tebrik eden Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de Erzurum’a boksta büyük başarılar kazandıran boksörleri ve Antrenörler Mustafa Kalkan ile Muhsin Köylü’yü tebrik etti. Taşkesenligil, şampiyon boksörlere, “Spordaki başarınızın yanı sıra eğitimlerinizi aksatmayın, derslerinizde son derece başarılı olun” dedi.