2011 yılında kar taşıma sistemi ile kayak pistleri yapan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, şimdi de Konaklı Kayak Merkezi’nden kar taşıyarak, Atlama Kulelerinin INRUNN’larına karlama yaptı.

(Erzurum-GHSİM)

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, kayakla atlama kulelerinin INRUNN’ları için kar taşıdı. GHSİM, suni karlama sistemi ile  rampaların pistlerini kayakla atlamalar için hazır hale getirdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu çalışması takdir kazandı.

2011 Yılında yapılan Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları öncesinde şehirde uzun süre kar yağmamış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de kentin muhtelif yerlerinden kar taşıyarak kayak pislerini suni kar sistemi yardımı ile de hazır hale getirmişti.

Şimdi de GHSİM aynı taktiği Kayakla Atlama Kuleleri Rampaları ve INRUNN’ları için uyguluyor.

Erzurum’a uzun süredir kar yağmaması karşısında boş durmayan GHSİM, yine bir farkındalığa imza atarak, dikkatleri üzerine çekti.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kar timleri, Konaklı Kayak Merkezi’nden taşınan karları atlama kulelerinin INRUNN’larına yerleştirerek, suni karlama sistemi yardımı ile de rampaları atlamalar için hazır hale getiriyor.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürlüğü’ne bağlı kar timi ekibinden Yasin Yorulmaz, Ömer Şerefoğlu, Harun Çelebi, Yavuz Saraç, Ali Ensar Kotçioğlu ve Musa Çakmak 6 gün boyunca yoğun çalışma sonucu atlama kulelerinin rampalarını ve INRUNN’larını hazır hale getirdiler.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Kayakla Atlama Kulelerinde yapılan bu çalışma ile ilgili olarak, “Ekibimiz 25 günlük süre içinde ancak hava sıcaklığı bakımından altı gün karlama sistemi yapabildi. Bu kısa sürede insan üstü gayretlerimizle atlama kulelerini atlamalar için hazır hale getirdik. Suni karlama sistemimizle konaklıdan getirdiğimiz karları INRUNN’lara yerleştirdik ve atlama rampalarının pistlerini hazır hale getirdik.  Bu süreçte gecesini gündüzüne katan ekibimizi tebrik ediyorum” dedi.