Erzurumlu Taekwondocu Mustafa Bağlar, Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Antrenör Arif Budak, sporcusuna övgüler yağdırdı.

GHSİM/ERZURUM

Erzurumlu taekwondocular, bu kez tekmeleriyle Antalya’yı salladı. Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun Antalya’da organize ettiği Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Erzurumlu  Mustafa Bağlar gümüş madalya kazandı. Antrenörler Arif Budak ve Abdullah Tortumlu nezaretinde Antalya’ya giden Dadaş taekwondoculardan Mustafa Bağlar, Erzurum adına çıktığı tatamide gümüş madalya kazandı.

Erzurumlu diğer taekwondocu Ömer Faruk Şimşek ise ilk altı da yer alarak Turkish  Open’da yarışmaya hak kazandı.

Yedi rakibini eze eze yenerek finale kaldı

Antrenörler Arif Budak ve Abdullah Tortumlu yönetiminde tatamiye  çıkan Erzurumlu taekwondocular başarılı derecelere imza atarak gurur kaynağımız oldu.

Erzurumlu sporculardan Mustafa Bağlar, finale kadar karşısına çıkan tam yedi rakibini eze eze büyük sayı üstünlükleri ile yenerek finale kaldı.

Finalde İstanbul BŞB’li rakibine mağlup olan Erzurumlu taekwondocu Türkiye ikicisi olarak gümüş madalya kazandı.

Madalyasını Tutar verdi

Dadaş taekwondocunun madalyasını ise Taekwondo Federasyonu Asbaşkanı olan Erzurumlu Zekeriya Tutar verdi. Tutar, Milli taekwondocuyu tebrik ederek, milli takıma seçildiği için kutladı.

Bağlar, 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak olan Türkish Open’da tatamiye çıkacak ve Ardından Yunanistan Başkanlık Kupası ve diğer uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil edecek.

Antrenör Budak’tan büyük övgü

Erzurum GHSİM’nin taekwondo antrenörlerinden Arif Budak, Antalya’da Türkiye ikincisi olan sporcusuna övgüler yağdırdı.

Budak,  “Herkes Taekwondo yapabilir belki birinci de olabilir ama adam olmak herkesin harcı değil. Antalya'da devam eden Büyükler Türkiye Şampiyonasında sporcum adam gibi adam Mustafa Bağlar Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Sporcumuz Mustafa Bağlar, karakteriyle herkesin gönlünde şampiyonu olmuştur. Kendisini tebrik eder gözlerinden öperim” dedi.

Budak, kendilerine  destek veren GHSİM  il müdürü Fuat Taşkesenligil’e teşekkür ederken, “İnanıyorum ki, sporcularımız  Antalya Türkish Open ve Avrupa Kupası’nda da istediğimiz sonuçları alacak” dedi.