Erzurum Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ile gönüllü gençler, yaban hayatı unutmadı. Duyarlı esnaftan toplanan gıdalar doğaya bırakıldı.

(Erzurum-GHSİM)

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi Yaban Hayatı unutmadı.

Kış mevsiminin hüküm sürdüğü Erzurum’da yaban hayatı teğet geçmeyen Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler, duyarlı esnaftan topladığı gıdaları Palandöken Dağı’nda doğaya bırakarak, yaban hayatın beslenmesine vesile oldu.

Erzurum GHSİM Palandöken  Gençlik Merkezi  Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler, esnaftan topladığımız kırmızı et, tavuk eti,  bayat ekmek ve kuş yemlerini Palandöken Dağında yasayan ve soğuk kış şartlarında yiyecek bulmakta zorluk çeken yabani hayvanlar için doğaya bıraktı.

Oldukça neşeli bir ortamda geçen yasan hayata yem ve gıda bırakma etkinliğinde gençler, Palandöken Dağı’nda karın keyfini çıkarttı.

Palandöken Gençlik Merkezi Liderleri, ve Gönüllüler, kış şartlarında yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanlarının doğal çevrelerinde sağlıklı yaşaması ve toplumda farkındalık oluşturmak maksadıyla başlatılan “Onlar Bize Emanet” sloganı kapsamında yemleme çalışması yaparak büyük bir duyarlılık örneği göstererek, alkış aldı.

Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok, yaban hayvanlar için doğaya bırakmış oldukları yemleme ve gıda çalışmasıyla ilgili olarak sahipsiz hiç bir canlının kalmayacağına vurgu yaparak, “Erzurum’da Soğuk kış günleri yaşıyoruz. Bu yüzden yaban hayatındaki canlıları düşünmek zorundayız. Bundan dolayı yaban hayvanlarını beslemek için ve onları kış şartlarında açlıktan muzdarip olmamaları için çeşitli yiyeceklerden doğaya bırakıyoruz. Fırsat buldukça onları bu şekilde beslemeye devam edeceğiz” diye konuştu.