GHSİM / ERZURUM

Gençliğin bayramı Anadolu’nun zirvesinde coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Erzurum Havuzbaşı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Vekili Bülent Tilkidöğen’in çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumu ile başlayan kutlamalarda katılımcılar hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu ve şehitler için saygı duruşu yapıldı.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNE YOĞUN İLGİ

Çelenk koyma töreninin ardından Cumhuriyet Caddesi’nde kortej yürüyüşü yapıldı.  Erzurum Protokolü, öğrenciler, sporcular, antrenörler ve vatandaşlar katıldı. Büyük ilgi gören ve 15 Temmuz Demokrasi Kent Meydanı’na kadar devam eden kortej yürüyüşünde, vatandaşlar korteje katılanları alkışlayarak bayram kutlamalarına eşlik etti.

19 MAYIS TÜRKİYE’NİN BAĞIMSIZLIK TİMSALİDİR

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Vekili Bülent Tilkidöğen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Tüm umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkması bağımsızlık mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihle birlikte milletimiz kendi tarihini çizmeye başlamış ve esaret altında var olunmayacağını anlamıştır. 19 Mayıs ülkemiz için dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal’in başlatmış olduğu bu mücadeleyi her zaman bizde sürdüreceğiz. 2011 Üniversiade, 2017 EYOF gibi organizasyonları başarı ile yaptık, şimdi de 2026 Kış Olimpiyatları’na talip bir kentiz. Geleceğimiz olan gençlerimizin bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’yi en iyi seven insan, işini en iyi yapan insanlardır. Bizde işini iyi yapan gençler yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Bu vatanı bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kahraman şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

YAĞMURA RAĞMEN SPOR GÖSTERİLERİ NEFES KESTİ

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan kutlamalarda Mehteran takımının gösterisinin ardından GHSİM bünyesinde faaliyetlerini sürdüren sporcular; karate, taekwondo, jimnastik ve judo gösterileri yaptı.  Yağmur altında yapılan gösteriler alkış alırken, protokolün de yoğun ilgisi ile karşılandı.

BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL

Yağmur’un şiddetini artırması ile Yakutiye Medresesi’nde ödül töreni düzenlendi.

Erzurum Protokolünün katılımı ile 2017-2018 sezonunda salon sporlarının yanı sıra buz ve kış sporlarında Türkiye adına uluslararası arenada şampiyon olan sporcular ödüllendirdi.

Zaman zaman Bakan Akdağ ve diğer protokol üyeleri şemsiye ile yağmurdan korundu. Davetlilere ve halka Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan şapkalar dağıtıldı.

Bakan Akdağ ve protokol üyeleri Yakutiye Medresesi’ndeki sergiyi de gezerken, Palandöken ve Yakutiye Gençlik Merkezi müzisyenleri de seslendirdikleri şarkılarla davetlileri coşturdu. Protokol üyelerinin minik çocuklara yakın ilgi gösterdikleri de gözlerden kaçmadı. Bazı vatandaşlar, Bakan Akdağ ile selfie yapmayı da ihmal etmedi.