Erzurum GHSİM tarafından organize edilen İl Spor Merkezleri Ücretsiz Yaz Spor Okulları yapılan açılış törenleriyle başladı.  Yüzlerce çocuk spora başlarken, açılış töreni renkli geçti. Spor gösterileri nefes kesti. İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, hedeflerinin bu yaz 15 bin çocuğa 29 ayrı spor branşında ücretsiz spor yaptırmak olduğunu söyledi.

Ghsim/Erzurum

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak 29 Haziranda başlatılan İl Spor Merkezleri Ücretsiz  Yaz Spor Okulları resmi açılışı Yakutiye Spor Salonu’nda tıklım tıklım dolu tribünler önünde yapıldı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve koordinatörlüğünü Spor Şube Müdürü Güngör Şenses’in yaptığı Yaz Spor Okulları açılışı Yakutiye Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Muhteşem bir açılışa sahne olan törenin ardından yüzlerce çocuk Yaz Spor Okullarına ‘merhaba’ dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 100’e yakın antrenörü ile şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde 29 spor branşında minik öğrencilere ve gençlere ücretsiz spor kursu hizmeti verecek.

ERZURUM TAM BİR SPOR ŞEHRİ

Gençlik ve Spor Teşkilatının kuruluş günü olan 29 Haziran’da geleneksel olarak başlatılan İl Spor Merkezleri’nde geleceğin milli sporcularını ve şampiyonlarını yetiştirmek için bu ücretsiz spor kurslarının düzenlendiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği hedef 2023 vizyonu Kapsamında Bizlerde Türkiye’de Gençlik ve Spora hizmet veren kuruluşlar olarak sporda ve tesisleşmeye devam edeceğiz. Sporda geleceğin şampiyonlarını ve milli sporcularını yetiştirirken, gençlik faaliyetlerimizde de ahlaklı, vatanını, bayrağını seven, inançlı ve itikatlı  gençler yetiştireceğiz. kış sezonunda kayak ve buz sporlarının kalbinin attığı, yaz aylarında ise futbol takımlarının kamplarına ev sahipliği yapan Erzurum, tam bir spor ve turizm kenti olarak adını tüm dünyaya duyurmuştur. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları ile spor organizasyonlarında zirveye çıkan Erzurum, bu başarısının semeresini diğer spor organizasyonları ile de taçlandırmıştır.

2017 Avrupa Gençlik Kış Spor Oyunları Festivali’ne en güzel şekilde ev sahihliği yapan ilimiz, Dünya Snovboard Kayak Şampiyonası, Kayakla Atlama FIS Kıtalar Arası Şampiyona, Karışık Çiftler Avrupa Şampiyona gibi çok önemli kayakla atlama yarışmalarını başarı ile düzenleyen kent olarak dünya spor kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Yine Bisiklette Palandöken MTB Cup ve Uzundere Kriteryum Bisiklet Yarışlarına ev sahihliği yapan Erzurum, Uluslararası Uzundere Buz Tırmanışı Şampiyonası ile de dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Uluslararası Palandöken Karate Kupası Karate Kupası’na  Erzurum muhteşem bir es sahipliği yaparken,  rekor ülke ve sporcu katılımlarına sahne olmuştur” dedi.

2024 AVRUPA ŞAMPİYONASINA İNŞALLAH ÜLKEMİZ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Taşkesenligil, “Türkiyemiz, modern stadyumları ve spor Salonları  ile  Avrupa ve Dünyada bir çok başarılı spor organizasyonu gerçekleştirmiş bir ülkedir. Bugün; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ülkemiz 2024 Avrupa Şampiyonası’na aday olmuştur. İnanıyoruz ki, bu şampiyona ülkemizde yapılacak ve ülkemize gelen Milli Takımlar da yüksek irtifa kamplarını Erzurum’da yapacak. Erzurum olarak biz buna hazırız” diye konuştu.

TÜM ENERJİMİZİ 2026 KIŞ OLİMPİYATLARI İÇİN HARCIYORUZ

Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına aday bir kent olduğunun altını çizen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil,  “İsviçre’nin Sion kenti adaylık yarışından çekildi. Şimdi altı rakibimiz bulunuyor. Ama 2026 Kış Olimpiyatları için en güçlü aday biziz. Gece gündüz olimpiyatları almak için çalışıyoruz. İnanıyoruz ki, bunun başaracağız” şeklinde konuştu.

SPOR TESİSLERİMİZİN KAPILARI YILIN 12 AYI AÇIK

Olimpiyat Kenti Erzurum’da, gençliğe ve spora hizmet veren bir kurum olarak,  29 ayrı spor branşında İl Spor Merkezleri’mize resmi olarak start verdiklerinin altını çizen Taşkesenligil, “Yılın 12 ayı gençlik ve spor faaliyetlerini sürdüren kurumumuz, Valimiz Sayın Seyfettin Azizoğlu öncülüğünde, sportif ve gençlik faaliyetlerini başarı ile yürütmektedir. 100’e yakın spor tesisimizle gençlerin ve halkımıza hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Erzurum’un ‘Koşabiliyorken koş’turuyoruz. Çocuklarımıza  il sporları sayesinde adeta tatili coşku, sporu tutku haline getirmenin gururunu yaşıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ile öğrencilerimizi deniz ve doğa kamplarına göndererek, onlara tatil coşkusu yaşatıyoruz” dedi.

BU YAZ 15 MİNİK VE GENCE SPOR İMKANI

Taşkesenligil, “60  bine yaklaşan lisanslı sporcu sayımızla, 17 bininin üzerinde  faal lisanslı sporcu sayımızla Türkiye’nin nüfus yoğunluğu bakımından önde gelen şehirlerinden biri olmanın sevincini yaşıyoruz.

Bu yaz döneminde de il spor merkezlerimizde 100’ü aşkın antrenörümüzle 15 bin dolayında minik ve gencimize ücretsiz spor yaptırmayı hedefliyoruz, bunu başaracağız” dedi.

NEFES KESEN SPOR GÖSTERİLERİ

Yakutiye Spor Salonu’nda düzenlenen ücretsiz yaz spor kurslarının açılışında Gençlik Merkezi Bar Ekipleri gösteri yaparken, Judo,  Jimnastik, güreş, taekwondo, karate gösteriler yapıldı. Minik ve genç sporcuların spor şovu nefes kesti. Protokol ise salonda flor curling oynadı.

İl Spor Merkezleri Ücretsiz Yaz Spor Okulları açılış törenine Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve diğer davetliler katıldı.

Açılış töreninde güreş, boks ve curlingte uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporculara ödülleri verilirken, atletizm yarışlarında ilk üçe giren atletlere de madalya ve hediye verildi.