Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gençlik Spor Kulübü, geleceğin milli kayakçılarını yetiştirmek için kolları sıvarken, pilot okullardan alt yapıya kazandırılan minik kayakçılar, antrenörler nezaretinde yaz kış sezonu kapatmadan çalışmalarını sürdürüyor.

Minik kayakçılar kent ormanında koşu, doğa yürüyüşü yaparken, parklarda oyun oynuyorlar. Minik kayakçılar açık alanda paten çalışması da yaparak sezona hazırlanıyor.

GSİM faaliyetleri tam gaz

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün sportif faaliyetleri hız kesmek bilmezken, kayak kursiyerlerine yaz aylarında bile çalışma imkanı sağlanıyor.

Antrenörler Ahmet Aktaş, Demet Karslı, Sinan Çemlek ve Ömer Said Alaeddinoğlu ve Yusuf Şeker nezaretinde Kayakyolu Çimento Müstahsilleri İşverenler Sendikası İlköğretim Okulu ile Polis Amca İlköğretim Okulu’ndan seçilen öğrenciler  bugünlerde yoğun bir tempoda yaz kondisyon çalışması yapıyor.

Taşkesenligil: Bizde sezon kapanmaz

Erzurum’daki spor tesisleriyle, Gençlik Merkezleriyle insan odaklı çalışmaların yılın 12 ayı devam ettiğinin altını çizen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil,  “Sportif faaliyetlerde bizde hiçbir zaman bitmez. Palandöken’de son santim kar kalıncaya kadar öğrencilerimize kayak eğitimi verdik. Yaz aylarında da antrenörlerimiz çocuklara yaz kondisyon eğitimi verdi. Kayak antrenörlerimiz yazın pilot okullardan seçtiğimiz öğrencilere kondisyon ve ağırlık idmanları yaptırarak, onları kayak sezonuna hazırlıyor. Hedefimiz bu öğrencilerin arasından 2016 Kış Olimpiyatlarında ülkemiz adına yarışacak sporcular yetiştirmek” dedi.