Türkiye Atletizm Federasyonu Dağ Koşusu Milli Takımı’nın Erzurum Palandöken Kampı Tamamlandı. 4 Eylül’de Palan Otelde kampa giren ve bugün tamamlanan kampın ardından Ay-yıldızlı atletler İspanya Andora’ya  uçarak,  Dağ Koşusu Dünya Şampiyonası’nı bekleyecek.

Dağ Koşusu Milli Takımı, TAF Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen, Kamp Müdürü Fadıl Kara, Antrenörler Osman Çelik, Zekeriya Üçüncü ve Nurettin Bilir nezaretinde Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret ederek, Erzurum’da gördükleri ilgi ve destek için Vali Azizoğlu’na teşekkür ettiler.

Ziyarette Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Şinasi Polat da hazır bulundu.

Tüzemen bilgi verdi

Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen, Vali Azizoğlu’na Dağ Koşusu Milli Takımının kamp çalışmaları ve Dünya Şampiyonası için bilgi verdi.

Tüzemen, Dünya Şampiyonası’nda büyük bayanlarda dört, büyük erkeklerde dört, genç bayanlarda dört ve genç erkeklerde dört sporcu olmak üzere Türkiye’yi toplam 16 atletin temsil edeceğini söyledi.

Tüzemen, dünya şampiyonasına Türkiye’nin yanı sıra 44 ülkenin katılacağını da sözlerine ekledi.

Kamp Müdürü Fadıl Kara da, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın selamlarını Vali Azizoğlu’na iletti.

Vali Azizoğlu başarı diledi

13 Eylül’de İspanya Andora’da yapılacak olan Dağ Koşusu Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan milli atletlere başarı dileklerini ileten Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Sizi Palandöken kampında ağırlamaktan gurur duyduk. İnanıyorum ki, sizlerin her biri birer şampiyon olarak ülkemize döneceksiniz” dedi.

Sadece spor değil eğitiminize de önem verin

Milli takımda yer alan her sporcunun Türkiye adına önemli bir değer olduğunun altını çizen Vali Azizoğlu, “Mutlaka spor ülkemiz için, kendimiz için çok önemli. Türkiye’deki her birey spor yapmalı ve sporla uğraşmalı. Ancak sadece sporla hayatımızı idame ettiremeyiz. Bunun yanında eğitim de çok önemli. Onun için sizlerden iyi okumanızı ve iyi bir eğitim almanızı da istiyoruz. Çünkü eğitim çok önemli” dedi.

Aralarında Dünya Dağ Koşusu Şampiyonu Ferhat Bozkurt, ikincisi Bahar Atalay, Balkan Şampiyonu Özlem Özdemir gibi atletlerinde yer aldığı 22 kişilik Dağ Koşusu Milli Takımına başarı dileklerini ileten Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu,  sporculara ve antrenörlere hediye verdi.

Dünya Dağ Koşusu Şampiyonu Milli Atlet Ferhat Bozkurt, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’na Atletizm Milli Takımının formasını hediye etti.