(Erzurum-GSİM) Erzurum Valisi Okay Memiş’in kurumları ziyaretleri sürüyor. Vali Memiş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’den kurumun çalışmaları hakkında brifing aldı. Taşkesenligil, bir saati aşkın süreyle slayt gösterileri eşliğinde kurumun çalışmalarını, faaliyetlerini ve uluslar arası alanda yapılan organizasyonları anlattı.

Erzurum’un var olan spor tesisleri, kayak  ve buz sporları ile ilgili tesisleri ile Türkiye’nin öncü illerinden biri olduğunu belirten Vali Okay Memiş, kentin spordan da para kazanan bir il olması gerektiğini söyledi.

KAR VE SOĞUK ERZURUM İÇİN BİR NİMETTİR

Kar ve soğuğun Erzurum için bir külfet değil nimet olduğunun altını çizen Vali Okay Memiş, “Biz Erzurum olarak tesislerimizi iyi işletmek zorundayız. Bu kent kış turizminden, yaz turizminden ve spordan para kazanmalı. Bu açıdan kanaatimce, kar ve soğuk Erzurum adına külfet değil bir nimettir. Bu nimetlerin farkına vararak, çalışmamız lazım. Biz iyi çalışırsak, Erzurum’a turist akar. Spordan da ciddi biçimde bu kent para kazanır” diye konuştu.

KRİZ LAFINDAN HİÇ BAHSETMEYECEĞİZ

Erzurum’un artık üreten ve turizmde kazanan bir kent olması gerektiğini ifade eden Vali  Memiş, “Kriz kelimesinden hiç laf etmeyeceğiz. Yaptığımız işi severek ve gülerek yapacağız. Sabah sekiz, akşam beş mantığından vazgeçeceğiz. Geleceğin sağlıklı nesillerini yetiştirmek ve Türkiye’nin sporda da başarılı olması için okullarda sporu yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

SPORU YAŞAM TARZI HALİNE GETİRDİM

Erzurum Valisi Okay Memiş, sporu yaşam tarzı haline getirdiğini ve ailesine de bunu aşıladığına değinerek, “Erzurum’da da annelere, babalara, dayılara, amcalara, teycelere, halalara, dedelere varıncaya kadar herkese spor yaptırmak için harekete geçeceğiz. Spor tesislerimizin kapıları halka açık olacak. Spor salonuna spor yapmaya gelen hiç kimse geri çevrilmeyecek.

TESİSLEŞME İLE SPORDAKİ BAŞARILI ORANTILI OLMALI

Vali Okay Memiş, geleceğin sağlıklı nesillerinin başarılı olması için spor yapmalarının şart olduğunu belirterek, kodlama konusuna da ağırlık vereceklerini ifade etti. Vali Memiş, “Kodlamayı bilmeyen gençlik ileride cahil sayılacak” dedi.

Türkiye’de spor konusunda tesisleşmenin tamam olduğunu, ancak sporda istenilen ve arzulanan başarıların gelmediğine de değinen Vali Memiş, “Tesisleşme tamam. Sporda da eş zamanlı olarak başarıyı yakalamalıyız. Okullarda sporcu yetişmiyorsa başarılı olunmaz” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çalışmalarının kendisini mutlu ettiğinin de altını çizen Vali Memiş, özellikle spor ve buz salonları ile futbol sahalarının cıvıl cıvıl görüntülerini antrenör takip sistemi ile izledi. Vali Memiş, “Gençlik spor beni çok mutlu etti. İnşallah bu tablo böyle devam eder” şeklinde konuştu.