Erzurum/GSİM

Geçtiğimiz hafta sonu Antalya'da yapılan Türkiye Spor Toto Judo Süper Lig karşılaşmalarında Erzurum Gençlik Spor Kulübü Türkiye ikincisi olarak Avrupa bileti aldı. Mavi-beyazlılar, Türkiye şampiyonluğunu ise hakem hatalarıyla kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

16 kadın ve 16 erkek takım Antalya’da tatamiye çıkarken, Erzurum Gençlik Spor Kulübü, Dadaşları en iyi şekilde temsil etme onurunu yaşadı.

Antalya Spor Salonu'nda yapılan Süper Lig final karşılaşmalarında kadın ve erkek takımlar 5'er sıklette mücadele ettiler. Maçlar sonunda ilk 4'e giren kulüpler Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil etme hakkı elde ederken, kadınlar ve erkeklerde 4'er takım bir alt lige düştüler.

Cim Bom’u  çeyrekte yendik, finalde yenildik

Kulüp Başkanı Güngör Şenses, Antrenörler Nurullah Diyarbakır, Erdoğan Dönmez ve Hayrettin Kürşat Garipoğlu yönetimindeki Erzurum Gençlik Spor, Ertuğrul Dönmez, Cengizhan Dönmez, Rahman Rahim Katipoğlu, Onur Taşçı, Varlam Liparteliani ve Lasha Shavdatuashvili’den  oluşan takımla Türkiye Şampiyonasında mücadele etti.

Mavi-beyazlı judocular, çeyrek finalde mağlup ettiği Galatasaray ile çapraz eşleşmeler sonucunda finalde bir kez daha karşılaştı. İstanbul’un Sarı-kırmızılı ekibi Galatasaray, Erzurum Gençlikspor’u 3-2 mağlup ederek, erkeklerde Türkiye şampiyonluğuna ulaşırken, Erzurum Gençlik Spor ikinci oldu.

Kulüp Başkanı Güngör Şenses, “Hakem hataları sonucu finali Galatasaray’a karşı kaybettik. Finali kazanmış olsaydık. Türkiye şampiyonu olacaktık. Yine de Spor Toto Judo Süper Liginde ikinci olarak Avrupa bileti aldık. Antrenörlerimiz  Nurullah Diyarbakır, Erdoğan Dönmez ve Hayrettin Kürşat Garipoğlu ile sporcularımızı başarılarından ötürü kutluyorum” dedi.

Finale nasıl geldiler

Grup elemelerinde Ordu İhtisas'ı 4-1, Bursa Osmangazi'yi 4-1 yenen ve Erzurum Gençlik Spor'a 3-2 yenilen Galatasaray, final grubuna kaldı. Galatasaray, çeyrek finalde geçen yılın şampiyonu İstanbul Büyükşehir'i 3-2 ve yarı finalde ise Ankara EGO Spor'u 4-1 yenerek finale yükseldi. Finalde Erzurum Gençlik Spor Kulübü ile karşılaşan Galatasaray çekişmeli maçlar sonunda 3-2 mağlup ederek Türkiye şampiyonu oldu.

İlk defa Süper Lig'de mücadele eden Erzurum Gençlik Spor Kulübü, Antalya'da yapılan finallerde tatamiye Varlam Liparteliani (+90), Lasha Shvadatuasvhli (73), Rahman Rahim Katipoğlu (90), Ertuğrul Dönmez (66) ve Cengizhan Dönmez'den (81) oluşan kadrosuyla çıktı. Doğu Anadolu  temsilcisi elemelerde Bursa Osmangazi Belediyespor'u 4-1, Ordu Judo İhtisas'ı 5-0, Galatasaray'ı 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Balıkesir İDA ile karşılaşan doğu temsilcisi, karşılaşmayı 3-2 kazanarak yarı finale çıktı. Bu turda final vizesi için Manisa Belediyespor kulübü ile karşılaşan Erzurum Gençlik, karşılaşmayı 3-2'lik skorla kazanarak finalde Ankara Egospor'u 4-1 yenen Galatasaray ile karşılaştı. Erzurum ekibi karşılaşmayı 3-2 kaybetti ve ligi ikinci olarak tamamladı.

Kadınlarda ise şampiyonluk kupası Galatasaray’ın olurken, ikincilik kupasını Trabzonspor kazandı.

Avrupa’ya takımlar belli oldu

2019 yılında Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil edecek takımlar şu şekilde:

Kadınlar: Galatasaray, Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Sancaktepe Belediyesi.

Erkekler: Galatasaray, Erzurum Gençlik Spor, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Ankara EGO Spor…