Türkiye Dağ Kayağı Şampiyonasına Erzurum damağa vurdu. Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen ve Gümüşhane’nin ev sahipliğinde Zigana Kayak Tesisleri’nde gerçekleştirilen Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonasında Erzurum rüzgarı esti. Dadaş dağcılar, şampiyonluklara ambargo koyarken, madalyaları sildi süpürdü. Gelen başarı ile gururlanan Dağcılık İl Temsilcisi Erdal Emeç, “Bu sonuç mükemmel sonuç, muhteşem bir tablo” dedi.
Kayak pistlerini ezdi geçti
Zigana Kayak Tesisleri’nde yapılan Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası’nda Erzurum’u, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü,  Erzurum Gençlik Spor kulübü, Spor Lisesi Spor Kulübü ve DADAK temsil etti. Dadaş dağcılar, kayak pistlerini ezip, geçerken, rakiplerini geride bırakmayı başardı.
Erzurum Dağ Kayağında Türkiye Şampiyonu
Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası’nda fırtına gibi esen Erzurum, takım halinde Türkiye şampiyonu oldu.  Ferdi olarak Büyüklerde Furkan Polat birinci olarak altın madalya kazanırken, altın madalyayı Erzurum’a getiren bir diğer dağcı genç erkekler A Kategorisinde  Emirhan Çimen elde etti. Kürşat Korkmaz ikinci olurken, Suat Uluç üçüncü oldu. Emirhan Koç ise dördüncü oldu. Genç Erkekler B  kategorisinde Vahit Arıklı birincilik madalyasını boynuna takam isim olurken, Doğukan Kömür ikinci olarak gümüş madalya aldı. Selami Yılmaz ise dördüncü oldu. 
Yıldız bayanlarda Melisa  Yaren Dönmez birincilik kürsüsüne çıkarken,  Halil Kömür üçüncü, Uğurcan Turangezli dördüncü, Yusuf Bayraktar beşinci oldu.
17 sporcudan 12’si Milli takıma çağrıldı
Gümüşhane’den zaferle dönen Erzurumlu dağ kayakçılar büyük bir gurur yaşarken, İl Temsilcisi Erdal Emeç, “17 sporcumuzun 12 tanesi milli takım aday kadrosuna çağrıldı. Bu sporcular aralıklı olarak iki ayrı kamp yapacaklar. Şartlar uygun olması halinde İspanya ve İtalya’daki dünya şampiyonasına katılacaklar” dedi.
Adım adım olimpiyatlara doğru ilerleyen  Sporcu öğrencilerini yürekten tebrik eden Dağcılık İl Temsilcisi ve Spor Lisesi’nin değerli eğitimcisi Erdal Emeç,  “Sporcularımız madalyaları sildi, süpürdü Erzurum BŞB Gençlik Spor, Erzurum Gençlik Spor kulübü, Erzurum Spor Lisesi Spor Kulübü ve DADAK Spor’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
Destek veren herkese teşekkürler
Emeç, kendilerine destek veren ve katkı sunan kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.  
Emeç,  “Başta Erzurum Valimiz Okay Memiş olmak üzere  Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen, Aziziye Kaymakamımız Tuncay Topsakaloğlu, Gençlik  ve Spor il Müdürümüz Fuat Taşkesenligil, Şube Müdürleri Güngör Şenses, Yaşar Elen,  Aziziye ilçe milli eğitim müdürümüz ve  kulüp başkanımız Nurullah Yavilioğlu, okul müdürümüz Sinan Topallı, Erzurum BŞB Spor A.Ş Genel Müdürü Ahmet Dal, Spor Müdürü Muzaffer Şahin  ile tüm mesai arkadaşlarıma ve tabi ki dağlardaki yol arkadaşlarım Mustafa Tekin  ve Yıldırım Beyazıt Öztürk’e  teşekkür ediyorum” diye konuştu.