(Erzurum-GSM)Son yıllarda Kızak Türkiye Şampiyonalarına ev sahipliği yapan Erzurum bu kez il birinciliği yarışlara sahne oldu. Türkiye Kızak Federasyonu Genlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kızak İl Temsilciliği tarafından  Kent Ormanı’nda Natürel Kızak İl Birinciliği Yarışmaları düzenlendi. Erzurum'da  ilk kez Kulüpler bazında düzenlenen  Erzurum İl Birinciliği 'natürel kızak' yarışmasına 26 kulüpten 45 sporcu katıldı.

Kızak İl Temsilcisi Süha Mesutgil, Natürel Kızak İl Şampiyonasının ilk kez gerçekleştiğini ve iki gün sürdüğünü söyledi. Mesutgil, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde bayanlar ve erkeklerde yarışma yaptıklarının altını çizerek, kıran kırana bir madalya mücadelesinin yaşandığını söyledi.
TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILACAKLAR

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Kent Ormanı'nda Cumartesi ve Pazar günü yapılan yarışmaları Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Okul Sporları Şube Müdürü Yaşar Elen’in de izledi.

26  kulüpten 45 sporcu katıldığı yarışlarda dereceğe girenlerin ödülleri verildi.  

Kızak İl Temsilcisi Süha Mesutgil,  il şampiyonasında başarılı olan kızakçıların, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'na katılacaklarını söyledi.

Kent ormanındaki piste özel yapım kızaklarıyla 300 metrelik parkurun başlangıç noktasına çıkan sporcular, çam ağaçlarının arasından geçerek varış çizgisine en kısa sürede ulaşmaya çalıştı. Hızı saatte 40 kilometreye kadar ulaşan kayakçılar, izleyenlere de heyecan yaşattı.

HEDEF 2022 KIŞ OLİMPİYATLARI
Erzurum’da kızak sporuna ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Kızak İl Temsilcisi Süha Mesutgil, il birinciliği yarışmasını ilgi nedeniyle iki gün boyunca gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Mesutgil, “Bizim öncelikli hedefimiz 2022 Kış Olimpiyatları'nda başarılı olmak. Türkiye'de ilk kez Erzurum'da il  birinciliği düzenleniyor. Bunun nedeni ise kulüp sayısının 27'yi bulması. Diğer illerdeki sayı 2-3 olduğu için, onlar direk Türkiye Şampiyonası'na katılıyor. Ama biz bunu belirlemek için yarışma düzenliyoruz. Kış turizminin gözbebeği olan Palandöken'e gelenlere de güzel bir heyecan yaşatmış oluyoruz" dedi.

Protokol da kızak kaydı

Yarışmalarda dereceye giren kızakçıların madalyalarını veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Okul Sporları Şube Müdürü Yaşar Elen de natürel kızak kayarak, önemli bir farkındalık oluşturdu.

Natürel Kızakta dereceye giren sporcular şunlar:

Küçük kızlar: Birinci Elif Ece Tohumcu (Çelebi Spor), ikinci Cansu Temuren (Nene Hatun S.K), küçük erkekler: Birinci Batuhan Titiz (Gelişim), ikinci Furkan Öztürk(Altın Patenler), Üçüncü Metin Kağa Yaşa (Erzurum Kayak Kulübü), Yıldız Kızlar: Birinci Sema Nur Ölmez (Erzurum Tenis ve Kayak S.K), ikinci Esra Nur Demir (Sevgi Spor), üçüncü Nur Hilal Haşıl (Doğa Kayak ve Snowboard),  Yıldız Erkekler: birinci Emrecan Özcan (Altın Patenler), ikinci Azat Küçük (Erzurum Kayak Kulübü) üçüncü Alper Keleş (DSİ Spor), genç kızlar: Birinci Serap Kara (Eğitim Gücü), ikinci Deniz İzibüyük (Eğitim Gücü), üçüncü Nazlı Hilal Atmaca (PTT Spor), Genç Erkekler: Birinci Muhammet Sefa Arslan(Ejder Spor), ikinci Cengizhan Kaplan(Eğitim Gücü), üçüncü Muhammet Serdar Kurt(Doğa), Büyük Kızlar: Birinci Sinem Aydınlı (Palandöken Belediyespor), İkinci Beyza Arzuti (Aziziye S.K), Aybuke Büyükpolat (DSİ Spor), Büyük Erkekler: Birinci İsa Güzeloğlu (Palandöken Belediyespor), ikinci Coşkun Ercoşkun (Erzurum Kayak  Kulübü), Muhammet Sait Özcan (Gelişim S.K.)