EYOF 2019’da Türkiye’ye ilk madalyayı kazandırarak, Sürat Pateni Bin 500 metrede üçüncü olan Furkan Akar, dün de 500 metre B serisinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Spor severler şimdi Cuma günkü yarışlarda Furkan’dan altın madalya bekliyor.

ERZURUM/GHSİM

Erzurumlu Milli sporcu Furkan Akar’ın EYOF 2019’da başarısı tüm hızıyla sürüyor.

Bosna Hersek’in Sarayova kentinin ev sahipliğini yaptığı EYOF 2019’da ilk gün yarışlarında Sürat Pateni Bin 500 metrede Türkiye’ye bronz madalya kazandıran Furkan Akar, dün de 500 metre A ve 500 metre B serisinde yarıştı.

Genç sporcu, 500 metre B Serisinde süper bir yarış çıkartarak, ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.Milli sporcu, Cuma günü de birincilik için yarışacak. Spor severler şimdiden Furkan Akar’dan altın madalya bekliyor.

Antrenör Anna Lukanova nezaretinde yarışan Furkan Akar, iki günde ülkemize iki madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu söyledi.

Milli sporcu, yarışma anında hiçbir şeyi hatırlamadığını belirterek, “Çok heyecanlıydım, hiçbir şeyi o anda hatırlamadım. Ülkeme iki madalya kazandırdığım için mutluyum.  İnşallah Cuma günü de birinci olarak başarımı taçlandırırım” dedi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Gökhan Özdemir ile Buz Pateni Erzurum İl Temsilcisi Vedat Refayeli de milli sporcuyu tebrik ederek, kendisinden Cuma günü altın madalya beklediklerini ifade ettiler.Bu arada EYOF 2017 ise Türkiye’ye short track branşında Hazar Karagöl gümüş madalya kazandırmıştı.