12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Kar Raftingi düzenlendi. Konaklı Kayak Merkezi’nde yapılan etkinliğe Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Halis Yunus Ersöz de katıldı. Yoğun tipiye rağmen yarışlar renkli ve eğlenceli geçti.

GHSİM/ERZURUM

Erzurum’da kar raftingi coşkusu yaşandı. 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşu anısına düzenlenen Gazeteciler ve Kurumlar arası Kar Raftingi Kurtuluş Kupası  Yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

 Erzurum Valiliği öncülüğünde  ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen  ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından malzeme desteği sağlanan Kart Raftingi Yarışlarına, 26 takım ve gazetecilerden oluşan ekipler katıldı.  Büyükşehir Belediyesi Konaklı Kayak Tesisleri’nde gerçekleştirilen Kar Raftingi Yarışları Doğa Sporları İl Temsilcisi Çetin Bayram’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Startı Bakan Yardımcısı Ersöz verdi

Erzurum’un kurtuluşu anısına Konaklı Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen  Gazeteciler ve Kurumlar arası Kurtuluş Kupası yoğun ilgi gördü. Kayak pistinin üst noktasına çıkan kurum müdürleri, gruplar halinde 2 rafting botuna binip kayarak, birbirlerini geçmeye çalıştı.

Programa Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Halis Yunus Ersöz, Gençlik Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, kurum müdürleri ve gazeteciler katıldı.  

Kar Raftingi yarışlarında startı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Halis Yunus Ersöz verdi.

Tüm Tesislerimiz halka açık

Kar Raftingi Yarışmalarında  Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Halis Yunus  Ersöz, kar raftinginin hem eğlenceli hem de güç isteyen bir spor dalı olduğunu ifade ederek "Kar raftingi programında kurum müdürleri ve gazeteciler ile bir aradayız. Özellikle bu kayak merkezinin canlanması ve ilgi görmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kış sporlarının belli dönemlerde sınırlı kalmamasını istiyoruz yeni yeni projeler üretiyoruz. Kar raftingi ilginç bir spor dalı hem eğlendiriyor hem spor yaptırıyor. Bakanlık olarak tüm tesislerimizi halkımıza açık tutuyoruz. Bu etkinliği düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum. Bugün hava muhalefetine rağmen, bu kadar çok sayıda insanın buraya gelmesi bizim için gurur vesilesi” dedi.

Önemli bir farkındalık

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Kar Raftingi Yarışmalarında yaptığı açıklamada, “Valimiz Okay Memiş öncülüğünde Büyükşehir Belediyemiz ve diğer paydaş kurumlarla birlikte çok önemli bir farkındalığa imza attık.  DAP Başkanımız Adnan Demir de sağ olsun bize malzeme desteğinde bulundu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Erzurum olarak, düşman işgalinden kurtuluşumuzun 101. Yıl dönümünde kayak tesislerimizi tüm dünyaya tanıtma noktasında önemli bir farkındalık oluşturduk. Geçtiğimiz hafta DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin organizasyonunda, Büyükşehir Belediyemiz’de destekleri ile Palandöken’de Büyükelçiler arasında kar raftingi düzenlemişti. Bizde bugün Konaklı da, kurtuluş kupası Kar Raftingi düzenleyerek, önemli bir farkındalığa imza attık. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demir’e teşekkür

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir malzeme desteği ile düzenlediği Kar Raftingi Yarışları nefesleri keserken, bu önemli organizasyon için DAP’a teşekkür edildi.

Erzurum GSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir’e desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Hele Dadaş  Grubuna kupa

Kar Raftingi Yarışmasında da gazetecilerin yarıştığı parkurda İhlas Haber Ajansı Muhabiri Sefa Tetik, TRT Haber Muhabiri Mikail Kurban, Anadolu Ajansı Muhabiri Fırat Özdemir ve Pusula Gazetesi Spor Muhabiri Nurullah Pala’nın yer aldığı Hele Dadaş Takımı kupa ve madalya kazanırken, Turgay İpek, Salih Tekin, Hümeyra Pardeli, Zafer Kurmu’dan oluşan Demirören Haber Ajansı (DHA) ile Tolga Durum, Hamise Durum, Yunus Akgül ve Ali Yanık’tan oluşan Kardelen Tv.’de kupa ve madalya kazanan diğer bir basın kuruluşu oldu.

Bu arada yoğun tipiye rağmen, kar raftingin yarışmaları renkli geçti. Davetlilere ve katılımcılar Oral Sucuk tarafından ekmek arası sucuk ikram edildi.

Kar Raftingi Koordinatörü Çetin Bayram ile Erzurum GSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses de tüm katılımcılara teşekkür ederken, kurumlarda derece yapan takımlara da ödüllerin verileceğini ifade ettiler.