Yakutiye Gençlik Merkezi bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyor. Değerler eğitimi kapsamında Çat’ın  Bardakçı köyüne giden genç tiyatrocular ile Hukukçular Kulübü, minik çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Savcı ve Hakim adayları, gelecekte hukukçu olmak isteyen minik öğrencilere gönüllü rehberlik yaptılar.

(Erzurum-GSİM)

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi, Değerler Eğitimi ve Animasyonlarla minik yüreklere dokunmaya devam ediyor.

Kar-kış, yağmur- çamur demeden faaliyetlerini tam gaz devam ettiren ve insan odaklı önemli projelere imza atan Yakutiye Gençlik Merkezi, yine bir ilke imza attı.

Hukukçular kulübü ile Tiyatro kulübünün birlikte yaptığı etkinlikte bu kez Çat’ın Bardakçı Köyü’ndeki miniklerin yüreğine dokundu. Köye tiyatro oyunu götüren Yakutiye Gençlik Merkezi, hakim ve savcı adaylarının sayesinde de gelecekte hukuk okumak isteyen minik çocuklara, gönüllü rehberlik yaptı.

Erzurum GSİM Yakutiye Gençlik Merkezi,  Gençlik liderleri öncülüğünde, Hukukçular Kulübü bünyesinde bulunan 3 hakim, 2 savcı adayı, hukuk okuyan öğrenciler ve tiyatro kulübü gönüllüleri Çat ilçesi Bardakçı köyüne çıkarma yaparak miniklerin gönlünü fethetti.

HAKİM VE SAVCILARDAN  MESLEKİ REHBERLİK

Bardakçı Köyü’ndeki okulda Tüm sınıfları tek tek dolaşan hakim ve savcı adayları öğrencilere mesleki rehberlik yaptı. Miniklerle sohbet edip, hukuk okumak isteyen öğrencilere rehberlik yaparak mesleğin önemini  anlattılar. Öğrenciler tarafından soru yağmuruna tutulan hakim ve savcı adayları verdiği cevaplarla gelecekte hukuk okumayı hedefleyen minik öğrencileri gönüllü olarak bilgilendirdiler.

HUKUKÇULAR KULÜBÜNDEN DEĞERLER EĞİTİMİ

Yakutiye Gençlik Merkezinde faaliyet gösteren ve her hafta yaptığı seminerlere köy okulu ziyaretini ekleyen Hukukçular Kulübü,  Bardakçı köyü öğrencilerine ‘Adalet ve Adil olma ‘ değerlerini işledi. Ziyaretin çok verimli ve etkili olduğunu söyleyen hukukçular kulübü gönüllüleri bu tarz çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

TİYATRO KULÜBÜNDEN KEYİFLİ FİNAL

Onlarca köy okulunda yüzlerce çocuğu tiyatro ile tanıştıran Yakutiye Gençlik Merkezi tiyatro kulübü, etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Mesleki rehberlik ve değerler eğitim sonrasıtiyatro kulübü, çocukları animasyon ve çocuk oyunları ile eğlendirdi. Palyaço ve dev maskotlarla eğlenceli vakit geçiren minikler şaşkınlıklarını gizleyemediler. Gönüllü ordusu oyunlar sonrası öğrencilerle tekrar görüşmek üzere sözleşip hatıra fotoğrafı çektirerek mutlu günü noktaladılar.

YILMAZ: BU İŞ GÖNÜL İŞİ

Erzurum GSİM Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz, tiyatro ve hukukçular kulüpleri ile uzun yıllar  çalıştıklarını belirterek, her meslekte gönüllülük esaslı çalışmalar olduğunu ve bunun bir örneği olan hakim ve savcı adaylarını özverisinden ve merkezimiz ile uyumlu çalışmasından dolayı kutladı.

Bu yıl onlarca  okula giden ve minik yüreklere dokunan tiyatro eğitmeni Ferhat Raşit Kına ve ekibine  teşekkürlerini ileten Yılmaz, amaçlarının çocuk yüreklere dokunarak değerler eğitimi ile çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunup, yaşam mücadelelerinde karınca kararınca rehberlik edebilmek  ve mutlu olmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Yılmaz, Yakutiye Gençlik Merkezi  ailesinin bu tür çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.