2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesindeki illerde yürüyüş gerçekleştirildi.

(Erzurum-GSİM)

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, Erzurum ve bölge illerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Erzurum Valiliği öncülüğünde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle yürüyüş düzenlendi. Yakutiye Medresesi önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Caddesi’ni takip ederek Havuzbaşı Kent Meydanı’nda son buldu.

Yürüyüşe; Erzurum Valisi Okay Memiş, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş ve Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Engelli Hizmetleri Merkezi yetkilileri,  Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, STK temsilcileri ve özel bakım merkezleri katıldı.

HAYATIN İÇİNDE OLMALILAR

Kentte 364 otizmli birey olduğunu aktaran Erzurum Valisi Okay Memiş, “Erzurum’da yaşayan yaklaşık 500 bin vatandaşımıza bu konuda dikkatlerini çekmeye gayret ettik. İlimizde bizim kayıtlarımıza göre 364 tane otizmli bireyimiz var. Onların hem eğitim hayatında hem eğitimleri bittikten sonra iş hayatında onlar için neler yapabileceğimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Hem otizmli hem diğer özel bireylerimizin biraz hayatın içerisinde olmasını çok istiyoruz. Ama zaten özellikle devletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerçekten önemli çalışmalar yapıyor. Yerel yönetimler ve biz Valilik olarak bu konunun öneminin farkındayız. Vatandaşlarımıza olduğu gibi özel bireylerimize de devletin bütün imkânlarını seferber etmeye gayret ediyoruz. Eksiklerimiz olabilir ama yine de hem bizler hem de yerel yönetimler bütün özel bireylerimiz için elimizden geleni yapmak durumundayız. Bu farkındalık herkeste her boyutta gerçekleşir umarım” dedi.

OTİZM EKSİKLİK DEĞİLDİR

Erzurum Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş ise “Ben bir otizmli çocuk annesi olarak otizm eksiklik değildir farkındalıktır diyorum. Ne mutlu bana ki değerli sayın Valimiz, il müdürlerimiz ve diğer STK’larımız Erzurum’da otizmin farkında. Bundan sonra da nice otizmlilerin farkında olacağız. Erzurum’da Otizmi bilmeyen aileler mevcut. Erzurum’da insanlar çocukları tedavi ettirmek için şehir dışına götürüyor. Çocuklarını saklayan aileler bile var. Bizim dernek olarak amacımız bu ailelerle temasa geçmek. Onlarla ilgilenmek, onların sorunlarını Erzurum’da çözmek” diye konuştu.

Bu arada Erzurum GSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen de, otizm haftası nedeniyle, otizmli çocuklara ve gençlere çeşitli hediyeler dağıttı.