Avrupa’nın tek yüksek irtifalı tam olimpik yüzme havuzuna sahip olan Erzurum, yerli ve yabancı takımların tercihi haline geldi. Yüksek irtifa kamp noktasında Avrupa ve dünyanın yüzme kampları için sıraya girdiği Erzurum Tam Olimpik Yüzme Havuzu, bugünlerde Alman Milli Takım sporcularını ağırlıyor.

GSİM/ERZURUM

Erzurum’un Palandöken İlçesi’nde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tam Olimpik Yüzme Havuzu, yüksek irtifa kampları konusunda yerli ve yabancı takımların tercihi oluyor. Dünya ve Avrupa’nın gözdesi olan tam olimpik yüzme havuzu, bugünlerde Alman Milli takımını ağırlıyor. Bir Rus Yüzücü, 10 Alman sporcu olmak üzere 11 sporcu yüksek irtifa kampı yaparken, 5 yüzücünün daha Erzurum’a gelerek Alman Milli Takımının yüzme kampına dahil olacağı ifade edildi.

Antrenör (Coach) Christian  Hirschmann yönetiminde antrenmanlarını tam olimpik yüzme havuzunda gerçekleştiren Alman kulaçlar, havuzdan çıkmıyor.

4 Mayısta kampa başlayan Alman Milli Takımı, 22 Mayıs 2019 tarihine kadar antrenmanlarını Erzurum’da gerçekleştirecek.

YÜZME HAVUZUNA HAYRAN KALDILAR

Antrenör Christian  Hirschmann, Erzurum’da konakladıkları oteli ve havasanı çok beğendiklerini belirterek, tam olimpik yüzme havuzunu ‘mükemmel’ olarak değerlendirdi.

Alman Coach, “Burası yüksek irtifa kamp için mükemmel bir yer. Bizde bu nedenle Erzurum’daki yüzme havuzunu tercih ettik. Aramızda bir Rus yüzücü bulunuyor. Şu an 11 sporcu ile kamp yapıyoruz. Aramıza 5 yüzücü daha katılacak. 22 Mayısa kadar yüksek irtifa kamp çalışmalarımız kapmasında yüzme antrenmanlarımızı bu havuzda gerçekleştireceğiz. Havuz çok güzel ve hijyenik. Çalışanlarda bize yakın bir ilgi gösteriyor. Erzurum’u çok sevdik, Eylül ve Ekim aylarında buraya kamp için tekrar geleceğiz” dedi.

AVRUPA’NIN EN YÜKSEK RAKİMDAKİ TEK YÜZME HAVUZU

Erzurum’da bulunan Tam Olimpik Yüzme Havuzu, Avrupa’nın en yüksek rakımdaki tek tam olimpik yüzme havuzu olduğu için yerli ve yabancı takımlar yüzme yüksek irtifa kampları için Erzurum’u tercih ediyor. 10 kulvardan oluşan tam olimpik yüzme havuzu bünyesinde fitress salunu ve sporcuların ısınmalarına imkan sağlayacak koşu parkuruna da sahip.

Alman Milli Takımının kampında tercümanlık yapan Tolga Tut, fırsat buldukça, Alman yüzücülere Erzurum’un tarihi ve turistik yerleri ile buz sporları salonlarını da gezdireceklerini söyledi.