Vali Okay Memiş’in de katılımı ile Erzurum’da ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle yürüyüş yapıldı. GHSİM’de yürüyüşte farkındalık oluşturan kurumlardan biri olmayı başardı.

(Erzurum-GSİM)

Engelliler Haftası’ dolayısıyla Erzurum’da yürüyüş yapıldı. Kurum ve Kuruluşlar ile engelleri vatandaşların ve engelli sporcuların katılımı ile yapılan etkinlik yoğun ilgi gördü.

Kentteki, engellilerin sorunları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla Vali Okay Memiş’in de katılımı ile yürüyüş düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan engelliler, protoklle birlikte Havuzbaşı Kent Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Erzurum Valisi Okay Memiş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, GSİM İlçe ve Şube Müdürleri de yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşe, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Tekerlekli Sandalye Curling Milli Takımı, engelliler ve öğrenciler de katıldı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, gerek valilik gerek belediye gerekse diğer kurumlarla Erzurum'da her zaman engellilerin ve özel bireylerin yanında olduklarını söyledi.

CADDE ENGELLİLER İÇİN TRAFİĞE KAPATILDI


Erzurum’da Engelliler ve sorunları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla 
Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatarak engellilerle yürüdüklerini ifade eden Vali Memiş, "Devlet hiç olmadığı kadar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde engelli ve özel bireylerimizin yanında olmaya gayret ediyor" dedi.