19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümü Erzurum’da coşkuyla kutlandı. Kortej yürüyüşünün ardından gerçekleşen spor gösterileri nefesleri keserken, sporcuların şovu protokol ve  halktan yoğun alkış aldı. Erzurum adına uluslararası arenada kürsüye çıkan şampiyonlar protokol tarafından ödüllendirildi.

GSİM/ERZURUM

Gençliğin bayramı Anadolu’nun zirvesinde coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, bu yıl Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı olması nedeniyle kutlamalar adeta sazlı sözlü ortamda gerçekleşti. Havanın yağmurlu olmaması nedeniyle bayram kutlamalarının yapıldığı alan halkla doldu taştı. Kortej yürüyüşüne yoğun ilgi

Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, Vali Yardımcısı Saadettin Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, ETÜ Rektörü  Prof. Dr. Bülent Çakmak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşsekenligil, askeri erkan ve diğer davetlilerin katılımı ile kortej yürüyüşü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gerçekleşti.

Mehteran coşturdu

Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100.  Yılı kutlamaları Lala Paşa Camii’nin yanındaki Yakutiye Kent Meydanı’nda devam etti. Burada Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, halkın yoğun alkışları arasında gösteri yaptı.

19 Mayıs bağımsızlık mücadelesidir

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Tüm umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkması bağımsızlık mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihle birlikte milletimiz kendi tarihini çizmeye başlamış ve esaret altında var olunmayacağını anlamıştır. 19 Mayıs ülkemiz için dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal’in başlatmış olduğu bu mücadeleyi her zaman bizde sürdüreceğiz. Bu vatanı bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kahraman şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

Erzurum halkının Atatürk’e  desteği müthişti

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatırken, Erzurum halkının kendisine çok büyük bir destek verdiğini ve Kazım Karabekir Paşa’nın da Atatürk’e ‘Emrinizdeyim’ demesiyle, her şeyin değiştiğini ifade eden Vali Memiş, “Erzurum Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir kent. Tıpkı Samsun gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 53 gün Erzurum’da kalıyor ve Dadaşlar Atatürk’ü bağrına basıyor. Atatürk Samsun’dan yola çıkıp Erzurum’a geldiğinde saray onu görevden alıyor. Askeri ile ilişkisini kesiyor ve sivil oluyor. Kazım Karabekir Paşa 9. Kolordu Komutanı ve Atatürk’ünde tutuklanma kararı var. Kazım Karabekir Paşa geliyor ve ‘Emrinizdeyim’ deyince Kurtuluş Savaşı’nın seyri değişiyor. Aslında İstanbul’dan Anadolu’ya geçip Kurtuluş Savaşı’nın başlatma fikrinin en güçlü fikirlerinden biri Kazım Karabekir Paşadır. Böylelikle mücadele devam ediyor ve büyük güçlü Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri böylece milletle birlikte atılmış oluyor” diye konuştu.

Spor gösterileri nefes kesti

Mehteran takımının gösterisinin ardından GSİM bünyesinde faaliyetlerini sürdüren sporcular; karate, taekwondo, jimnastik gösterileri yaptı. Nefes kesen spor  gösterileri alkış alırken, protokolün de yoğun ilgisi ile karşılandı. Spor gösterilerinin yanı sıra Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi bar gösterisi yaparken, müzik korosu da konser verdi. Vali Okey Memiş’in okçulukta  isabetli atışlar yapması ve hedefi tam 12’den vurması yoğun alkış aldı.

Başarılı sporcular ödüllendirildi

2018-2019  sezonunda salon sporlarının yanı sıra buz ve kış sporlarında Türkiye adına uluslararası arenada dereceye giren sporcular Erzurum protokolü tarafından ödüllendirdi.