Ücretsiz İl Spor Merkezleri (Yaz Spor Okulları) açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde başlattığı proje sayesinde binlerce çocuk ücretsiz spor yapıyor. Erzurum GSİM’de bu yaz 15 bin kayıtlı çocuğu spora başlattı. İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Hedefimiz 30 bin çocuğumuzu spor salonlarına çekmek” dedi.

G.S.İ.M ERZURUM

Günlerdir merakla beklenen İl Spor Merkezleri (Yaz Spor Okulları) resmi açılış törenleri yapıldı.

Renkli geçen açılış törenler ile birlikte Erzurum GSİM tarafından binlerce çocuk 29 ayrı spor branşında spora başladı.

Haftalardır İl Spor Merkezleri için kayıt alan  Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından çocuklar için spor vakti başladı.

Gençlik ve Spor Teşkilatının kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziran’da Ücretsiz İl Spor Merkezleri 81 ilde açıldı.

Erzurum GSİM’de çocukları kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, yaz tatillerinde öğrencilere spor yaptırmak amacı ile ücretsiz spor kursları başlattı.

Renkli açılış töreni

Yakutiye Spor Salonu’nda gerçekleşen ücretsiz  yaz spor okullarının açılışı oldukça renkli geçti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılışta, halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Erzurum Vali Yardımcı Yardımcısı Yıldız Büyüker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yavuz Kocaman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Muzaffer Şahin, GSİM Şube ve İlçe Müdürleri ile diğer davetliler İl Spor Merkezleri açılış törenine katıldı.

GSİM 29 branşta kurs düzenliyor

29 branşta 15 bin sporcunun eğitim alacağı Yaz Spor Okullarının “Bu yaz mutlaka spora başlamalısın” sloganıyla açılışı yapıldı. Atletizm, Tenis, Voleybol, Güreş, Karate gibi farklı branşlarda eğitim alacak öğrencilere ilk etapta yaz sezonu sonuna kadar yüksek tempoyla eğitim verilmesi amaçlanıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 1 Eylül’e kadar sürecek olan il spor merkezlerinde 30 bin öğrenci rakamına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakanlık 81 ilde çocuklara spor yaptırıyor

Erzurum ve ilçelerinde öğrencilerin boş vakitlerini verimli geçirebilmeleri ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmelerini amaçladıklarını ifade eden Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Yaz Spor Okulları Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak açılışının yapıldığı gibi Erzurum’da da açılışı yapılıyor. 29 branşta ilk etapta 15 bin çocuğumuza bu yaz çeşitli branşlar da spor yaptırmak.  Bu rakamın 30 bine çıkması içinde hem çalışacağız. Hem de velilerden çocuklarını spora göndermelerini davetinde bulunacağız. Çocuklarımızın uzun süren bir kış ikliminden sonra gelen yaz ayında kendilerini hem havuzlarda hem spor salonlarında hem de futbol, voleybol ve basketbol sahalarında kendilerine yer bulup geliştirmeleri, boş zamanlarını değerlendirmeleri ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için Yaz Spor Okullarını  Cumartesi günü itibariyle Erzurum da bizde başlatmış bulunuyoruz. Bizim gibi Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizde yaz spor kursları ile Erzurum gençliğine hizmet veriyorlar. Belediye Başkanlarımıza da spora desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyonda emeği olan şube ve ilçe müdürlerimizi, antrenörlerimizi ve görevli personelimizi kutluyorum” dedi.

Kocaman: Binlerce çocuğu sporla tanıştırdık

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yavuz Kocaman da, Büyükşehir Belediyesi olarak Başkan Mehmet Sekmen öncülüğünde hem şehrin kalkınması için çalıştıklarını hem de sporda branş ayrımı yapmaksınız, spora destek verdiklerini söyledi. Kocaman, “Büyükşehir Belediyesi olarak kışın binlerce çocuğa kayak öğretiyoruz. Yazında yüzmenin yanı sıra futbol, golf ve diğer spor branşlarında spor kursları veriyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu il spor merkezlerine katılan tüm sporculara ve onlara eğitim verecek olan antrenörlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Spor gösterileri nefes kesti

Erzurum GSİM tarafından düzenlenen Ücretsiz İl Spor Merkezleri açılış törenlerinde jimnastik, karate, Judo, taekwondo, boks ve güreş branşlarında sporcular gösteri yaptı. Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının da gösteri maçı yaptığı açılışta, Gençlik Merkezleri Müzik grubu da mini bir konser verdi.

Tribünleri dolduran spor severler ile öğrencilerin aileleri de alkışlarla spor gösterilerine destek verdiler.

Bu arada sporda başarılı olarak Türkiye’nin ve Erzurum’un göğsünü kabartan sporculara hediyeleri verildi.