Erzurum’da yapılan 5. Uluslararası  Sprint ve Bayrak Yarışları nefes kesti. Açılış seremonisinin ardından ilk gün yarışları yapıldı.

G.S.İ.M - ERZURUM

Türkiye  Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ve Erzurum GHSİM’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 5. Uluslararası Sprint ve Bayrak Yarışları başladı.

Açılış seremonisinin ardandan ilk gün yarışları başladı. Eleme turlarının ardından final yarışlara yapıldı. Atatürk Üniversitesi Tartan Atletizm Pisti’nde yapılan yarışlara ev sahibi Türkiye’nin yanı sıra Bayreyn, Umman, İspanya, Romanya, Nijerya, Lübnan, Hindistan ve Taylan katıldı.

9 ülkeden 100’ü aşkın sporcunun yarıştığı sprint  ve bayrak yarışlarında özellikle ilk gün 100 metre, üç adım atlama ve uzun atlama yarışları yapıldı.

Yarışların açılış törenlerine Erzurum Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Atletizm Federasyonu 2. Başkanı Yasin Taş ile Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen ve diğer davetliler katıldı.

Yarışları 5. Kez Erzurum’da düzenlediklerini belirten Atletizm Federasyonu 2. Başkanı Yasin Taş, 9 ülkeden 100’ü aşkın sporcunun kıyasıya yarıştıklarını ve rekor denediklerini söyledi.

Vali Yardımcısı Ünal Coşkun ise,  Erzurum olarak 5. Uluslararası Sprint ve Bayrak Yarışlarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm sporculara başarı dileklerini iletti.

Coşkun, yabancı sporculara da “Türkiye’den ülkelerinize selam götürün” dedi.