İsveç’te B Klasmanında ikinci olan Kadın Curling Milli takımı ile dördüncü olan Ay-yıldızlı erkekler Erzurum Havalimanı’nda çiçekler ve davul zurna eşliğinde karşılandı. Avrupa’nın Gümüş Kadınları, “Gururluyuz, çünkü Türkiye artık A klasmanında” dedi.

ERZURUM/GSİM

Curlingte tarih yazan Nene Hatun’un torunları Erzurum havalimanında davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılandı.

B Klasmanı Curling Avrupa Şampiyonası’nda tarih yazan Curling KadınMilli Takımı tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası Elemeleri'ne katılmaya hak kazanırken, B Klasmanında İtalya’nın ardından ikinci olarak A Klasmanına yükseldi.

Türkiye Curling Milli Takım Koçu Tony Zummack  ile kadın milli takımının antrenörü Sadık Topaloğlu ve erkek milli takımı antrenörü Ahmet Çelik yönetiminde İsveç’e giden Türkiye Kadın ve Erkek Milli takımları Avrupa Şampiyonasına damga vurdu. Ay-yıldızlı kadınların

B Klasmanı Avrupa ikincisi olduğu turnuvada erkek milli takımı ise dördüncü oldu.

Davul zurna ve çiçeklerle karşılandı

İsveç’in Helsingborg kentinde 16-23 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen Curling Dünya Şampiyonası Elemeleri'nde büyük bir başarıya imza atarak şampiyon olan Curling Kadın Milli takımı ile dördüncü olan Erzurum’da davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılandı.

10 ülkenin katılımıyla başlayan elemeler içerisinde Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan ülkeler arasında Türk Milliler de kendine yer buldu. Curling milli takımı 13 Ocak 2020 tarihinde Finlandiya’nın Lohja kentinde düzenlenecek elemelerde Dünya Şampiyonası'nda mücadele etmek için karşılaşmaya çıkacak.

Kadınlar şampiyonluğu kıl payı kaybetti

İsveç’te yapılan elemelerde İtalya ile finalde karşılaşan Ay-Yıldızlı kadınlar, büyük çekişme yaşanan finalde rakibine 5-3 mağlup oldu ve İtalyanın ardından turnuvayı ikinci olarak tamamlayarak, Finlandiya'da düzenlenecek olan elemelerde boy gösterme hakkı kazandı.

Başkanvekili Çelebi de katıldı

Turnuvadan dönen Curling Milli Takımı, Erzurum Havalimanı'nda davul zurna ve çiçeklerle karşılandı. Kafilede BaşantrenörTony Zummack, Kafile Başkanı Erdal Karahan, antrenörler  Sadık Topaloğlu, Ahmet Çelik ve Curling Milli Takım Sporcuları yer aldı.

Ay-yıldızlıları Karşılamaya Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, Türkiye Curling Federasyonu Başkanvekili Ahmet Çelebi, Yönetim Kurulu Üyesi Taner Şancı ve Curling İl Temsilcisi Resul Çelebi, TEAŞ Spor Genel Kaptanı Dursun Kurtoğlu ile diğer davetliler katıldı.

Avrupa’nın en iyileri arasındayız

Curling Milli Takım Antrenörü Sadık Topaloğlu, "En son gitmiş olduğumuz turnuva B Klasman Curling Şampiyonası'nda kadın takımı olarak ilk ikiye girdik. Avrupa A Klasmanındaki yerimizi aldık. 13 Ocak'ta Finlandiya’nın Lohja kentinde düzenlenecek dünya klasman maçına katılmaya hak kazandık. Bu turnuvada da ilk ikiye girebilirsek Dünya Şampiyonası'nda yerimizi almayı düşünüyoruz. Erkek takımımız da ilk dörde girdi. Avrupa’nın en iyi 14 ülkesinden birisi oldular, takımımı ve ekibimi kutluyorum" dedi.

Curling Kadın Milli Takım sporcusu Dilşat Yıldız ise duygularını şöyle dile getirdi: "Bu süreç yaz kampından beri devam ediyordu. Amacımız A grubuna çıkıp Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazanmaktı. Bizim için çok güzel bir turnuva oldu."

Türkiye ilklere imza atıyor

Curling Erkek Milli Takım Kaptanı Uğurcan Karagöz, "Erkekler olarak bizler hayal kırıklığı yaşadık. Yarı finalde elendik. A klasmanına çıkamadık" ifadelerini kullanırken, Curling Milli Takım Antrenörü Ahmet Çelik ise, "Avrupa Şampiyonası bizlerin uzun zamandır hazırlandığımız bir şampiyonaydı. Kızlarda ikinci olduk, erkeklerde yarı finalde yenilerek dördüncü olduk. Bu yarışmanın bir özelliği ise tarihimizde ilk kez böyle üst düzey bir organizasyonda yarı finale kadar çıkma başarısı göstermek oldu" dedi.

Tony Zummack: Geleceğimiz çok parlak

Türkiye Curling Milli Takım Koçu Tony Zummack’da "Curling Milli Takımı olarak Dünya Şampiyonası Elemeleri'ne katıldığımız için mutluyum. Gelecek yıl A grubunda yarışacağız. Erkeklerde de başarı elde ettik. Gelecek yıl organize edilen grupta daha iyi şeyler yapılacak" diye konuştu.

Türkiye Curling Federasyonu Başkanvekili Ahmet Çelebi, “Federasyon Başkanımız Kenan Şebin başkanlığında özverili çalışan ve doğru yolda olan bir federasyonumuz var. Türkiye ilk kez Kadınlarda B Klasmanında ikinci olarak tarih yazmıştır. Erkek takımımız da final grubuna kalarak bir ilki başarmıştır. Antrenörlerimizi ve sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.