Erzurum Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Diyarbakır BESK’i  47-29 mağlup ederek, üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Maçta dostluk hakimdi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü anısına da her iki takım oyuncuları birlikte objektiflere poz vererek, dostluk gösterisi oluşturdu.

ERZURUM/GSİM

Erzurum’u Şehit İlyas Kaya Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Liginde temsil eden Gençlikspor Kulübü kendi evinde Diyarbakır BESK’i konuk etti.

Atatürk Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan maçta seyirci desteğini arkasına alan potanın bedensel engelli kartalları, rakibine basket yağdırdı.

Antrenör Ali Ekber Erol’un talebeleri,  maçın başından sonuna kadar mücadeleyi üstün götürürken,  attığı basketlerle farka gitti. Mavi-beyazlılar, maçtan 47-29 galip ayrıldı.

Erzurum ekibinde Furkan Karaduman’ın etkili oyunu ve attığı sayılar, farklı skoru getirdi. Ramazan Çelik de, savunmadaki başarılı oyunu ile taraftarlardan alkış aldı.

Sönmez Durmaz, Muhsin Şengül, Engin Gül, Ramazan Çelik, Sebahatin Demirtaş, M. Alihan Çıldan, Furkan Karaduman, M. Yasin Koç, Vedat Gül, Gülçin Bentoğlu ve M. Arda Ebren’den oluşan Erzurum Gençlik Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, galibiyet coşkusu yaşadı.

Birlikte dostluk pozu verdiler

Büyük dostluk içinde geçen maçtan sonra her iki takım oyuncuları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle birlikte objektiflere poz vererek, büyük dayanışma örneği gösterdi. Maçı izleyen yetkililer de fotoğraf karesinde yer aldı.

Erzurum  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Letif Arslan ile TOHM Müdür Murat Tanas ve aynı zamanda Gençlik Spor Kulübü Başkanı olan Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen de maçı izledi. Basketbol İl Temsilcisi Cem Culfa ve  Basketbol İl Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri İlknur Yapağı, Mehmet Araç ile  Kayhan Gözgeç de Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımını yalnız bırakmadı.