Coşkulu kış festivali

Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği  Kışa Merhaba Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Uçan adamların atlayışlarını heyecan içinde izleyen Dadaşlar,  meşaleli slalom kayağı ile büyülendi. Kar raftingi ile final yapan davetlier, kar yağışı altında soğuğa aldırmadan halay çekti.

(Erzurum/GSİM)

2011 Üniversiade Kış Oyunları kapsamında yapılan ve Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan Atlama Kuleleri, bu kez de Kışa Merhaba Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Erzurum Valiliği öncülüğünde  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği  Kışa merhaba festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Coşku ve heyecan tavan yaptı

Anadolu’nun zirvesi Erzurum’da düzenlenen Kışa Merhaba Festivali,  renkli görüntülere sahne oldu. TOHM sporcularının Türk Bayraklı gösterisi  ve havai fişek gösterisi ile start alan kış festivalinde  meşaleli slalom kayağı,  kar üstü araçla şov, kayakla atlama ve kar raftingi ile kızak gösterileri nefes kesti.

Meşaleli slalom kayak gösterisi büyüledi

Aynı zamanda Erzurum Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Snowboard Antrenörü olan Ömer Karslı yönetimindeki meşaleli slalom kayak gösterisi protokolü, vatandaşları ve davetlileri büyüledi. Meşaleli slalom gösterisi yoğun alkış aldı.

Uçan adamlar ile adrenalimiz yükseldi

Türkiye’nin Olimpiyat sporcusu olan Aras 12 Martsporlu Fatih Arda İpcioğlu’nun yanı sıra Milli Takımdan ve kulüp arkadaşları Muhammed İrfan Çintimar, Münir Güngen ile  Enes Arslan, Serdar Şimşek ve  Halil İbrahim Kızılcım K90’lık Kule’nin rampasından atlayış gerçekleştirdi.

Tribünlerdeki sporseverler milli kayakçıların kayakla atlamalarını büyük bir heyecanla izledi.

Olimpik kayakla atlama sporcusu Fatih Arda İpcioğlu, "Bu spor öyle bir spor ki çok zevkli. Havada uçmak müthiş bir keyif. 20 kişi başladık. Şu an 4-5 kişi kaldık. Sakatlık döneminin ardından devam ediyoruz. Hedefimiz ülkemiz adına başarılara imza atmak" dedi.
Amacımız kış ve buz sporlarına dikkat çekmek

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taskesenligil, yaptığı açıklamada, Erzurum'un bu sezon kar ile yaklaşık bir ay önce tanıştığını belirterek, "Kar yağışını sevinçle karşıladık, bunun adına da festival organize ettik. Türkiye'de kış sporlarının başkenti olan Erzurum'da kayakla atlamayı ve kış sporlarını tanıtmak istedik. Organizasyonda 30 dolayında milli sporcumuz yer aldı. Çocuk, genç ve yaşlılar hep birlikte eğlendi" diye konuştu.

Vali Memiş ve Sekmen kar raftingi yaptı

Nefes kesen Kışa Merhaba Festivali’nde davetliler için kar üstü aracı şov yaptı. Kızak gösterilerinin de yapıldığı gecede Erzurum Valisi Okay Memiş ile Büşükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gelişmekte olan Sporlar Federasyonu İl Temsilcisi Çetin Bayram’ın organize ettiği kar raftingine katıldı. Memiş ve Sekmen kar raftingi yapmanın heyecanını yaşadı.

Protokol halaya katıldı

Festivale katılan Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil,  Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ile Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Kayak İl Temsilcisi Taner Döşkaya da  sporcular ve vatandaşlarla kar yağışı altında halay çekti.

Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı ve müzik eşliğinde eğlenceli dakikaların yaşandığı gecede merhum Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal’ın şarkıları da Atlama Kuleleri’nin hoparlörlerinden yankılandı. AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok da kışa merhaba festivaline katıldı.