Erzurum futbol takımlarının yanı sıra buz sporlarında da yüksek irtifa kampları için cazibe merkezi haline geldi. Erzurum’u son yıllarda mesken tutan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İBB) Buz Patencileri, yine kamp için Erzurum’u tercih etti. Lacivert-turunculu patenciler, Rusya, İsviçre, Avusturya, Hırvatistan, Ukrayna ve Estonya gibi ülkelerden gelen sporcularla ortak kamp yapıyor. Artistik Buz Pateni’nde dünyada adını duyuran ünlü  Buz Pateni Antrenörü Alexey Nikolaevich Mishin, Amil Akbulut, Nellya Akbulut ve Tatiana Nikolaevna Prokofieva nezaretinde kamp çalışmalarını sürdüren buz patenciler, Erzurum’da çalışmaktan bir hayli mutlu. Xanadu Otel’de kamp yapan ve Antrenmanlarını 3 Binlik Buz Arena’da gerçekleştiren Buz Patencilerin ortak kamptaki dayanışması takdir topluyor.
Kamp uluslararası nitelikte
Dünyaca ünlü olan bir çok olimpiyat şampiyonu yetiştirmiş Artistik buz pateninde hocaların hocası olarak ünlenen Alexey Nikolaevich Mishin, buz patencilerine yoğun bir çalışma programı uyguluyor. 
Bu yaz İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB ) ile birlikte ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Mİshin ve İBB Summer Camp 2014 Erzurum'da start alırken, çalışmalar neşe içinde geçiyor. 
Kampa İBB'den 28 öğrenci ve 3 antrenör ve diğer ülkelerden de toplam 60 sporcu katılıyor. Kareograf, bale, dans , teknik ve Skating skills dalında bir çok profesyonel ve dünyaca ünlü antrenör ve öğrencileriyle birlikte Erzurum’a gelen Mishin, adeta ilgi odağı oldu. 
Günde 8 saat buz, kondisyon, bale , dans ve fitness çalışması yapan sporcular, sezona yoğun bir tempoda  hazırlanıyor. Ünlü  Buz Pateni Antrenörü Mishin ve ekibi Erzurum'u , konakladıkları Xanadu Otelini, buz tesislerini çok beğendiğini ve daha birçok organizasyonlarda bulunabileceğini ifade etti.