Erzurum GSİM,  Basketbol İl Temsilciliği Yönetimi ve DSİ Spor Kulübü işbirliği ile yapılan 12 Mart Kurtuluş Kupası Basketbol Turnuvası şölen havasında geçti. Minik, Yıldız ve Büyükler Kategorisindeki maçlar nefes kesti. Turnuvanın ardından kupa töreni düzenlendi.

(ERZURUM/GSİM)

Erzurum’da basketbol parkesi Kurtuluş Kupası ile şenlendi. Gencinden yetişkinine basketbola ve spora gönül verenler potada hünerlerini sergiledi.

12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü münasebetiyle, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, DSİ Spor Kulübü ile Basketbol İl Temsilciliği tarafından organize edilen 12 Mart Kurtuluş Kupası Turnuvasında 3 kategoride maçlar oynandı.

Basketbol İl Temsilcisi Cem Culfa, 2. Başkan Ahmet Dal ve İl Temsilciliği yönetiminden İlknur Yapağı, Muzaffer Şahin, Kayhan Gözgeç ve Mehmet Araç’ın tertiplediği basketbol turnuvası büyük ilgi gördü.

Küçüklerin şampiyonu Aziziye

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapılan Kurtuluş Kupası Basketbol Turnuvasında  Küçükler kategorisinde Aziziye Gençlik Spor Kulübü  ile DSİ Spor karşılaşmasında Aziziye SK. 48-29 üstünlük sağlayarak küçükler kategorisinin şampiyonu oldu.

Gençlerde DSİ kupanın sahibi

 Nefes kesen turnuvada Gençler kategorisinde oldukça çekişmeli geçen ve son saniyeye kadar heyecanı devam eden maçta  Çelebispor’u 46-45 yenen DSİ Spor mutlu sona ulaştı.

Veteran Öğretmenler şampiyon

Büyükler kategorisinde ise Erzurum DSİ Masterlar Basketbol Takımı ile Veteran Öğretmenler Basketbol Takımı karşılaştı. Karşılaşmanın sonunda Veteran Öğretmenler Basketbol Takımı 38-36 galip gelerek büyükler kategorisinde şampiyonluğa ulaştı. Baştan sona çekişmeli geçen bu maçta oyuncuların aileleri ve yakınları oyunculara tribünden büyük bir coşkuyla destek oldu.

Şehitler için anlamlı pankart

Turnuvada küçük ve genç kategorisindeki takımlar 12 Mart’ı coşkuyla kutlarken büyük kategorisindeki takımlar ‘Aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz’ yazılı anlamlı bir pankart açtı.

Erzurum Basketbol İl Temsilcisi Cem Culfa, “Basketbol İl Temsilciliği olarak Gençlik Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e  böyle anlamlı bir günde bu turnuvayı düzenlememize vesile olup destek verdiği için teşekkür ederiz. Veteran Öğretmenler Basketbol Takımı ile Dsi 8. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu  ve takımına bu günde bize destek verdikleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kupa aldılar

Erzurum DSİ Spor Kulübü  Masterlar Basketbol Takımı Emrah Köleoğlu, Muhyettin Eroğlu, Hikmet Serçemeli, Volkan Gezder, Hanifi Cindilli, Adem Varlı, Aydın Tanas, Alparslan Seçgin gibi spor ve basketbol gönüllüsü isimlerden oluşurken,  Veteran Öğretmenler Basketbol Takımı Mehmet Araç, Yasin Ovabaşı, Abubekir Sağsöz, Tahsin Barkın Barın, Halil İbrahim Karakaş ile Musa Çobanoğlu’ndan oluştu.

Turnuvanın sonunda şampiyon takımlara kupaları verildi. DSİ Masterlar Basketbol Takımının kupasını ise DSİ Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu’na DSİ Spor Basketbol Şube Sorumlusu İlknur Yapağı verdi.