Koronavirüs sürecinde 11 hafta sonra Erzurum’da Cuma Namazı kılındı. Atletizm Tartan Pisti’nde Cuma Namazını kıldıran İmam Hatip Kazım Musa Keskin, Erzurumspor’a da şampiyonluk  için dua etti.

(ERZURUM-GSİM)

Tüm dünyayı etkisine alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında haftalardır ülkemizde ve Erzurum’da camilerde cemaatle namaz kılınamıyordu.

11 hafta sonra Erzurum’da Camilerinin bahçelerinde ve açık spor sahalarında Cuma Namazı kılındı.

Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Tartan Pisti’nde de Cuma Namazı kılındı.

Cuma namazında İmam Hatip Kazım Musa Keskin, Erzurumspor içinde şampiyonluk duası yaptı. Keskin, Dadaşların Teknik Patronu Mehmet Özdilek yönetiminde şampiyon olacağına inandığını belirterek, “Allahım sezon sonunda Erzurumspor’umuza şampiyonluk nasip et.  Takımımıza güç kuvvet ver. Erzurumspor’umuzun Süper Ligde de en üst seviyelerde olmasını nasip eyle” dedi.

Şimdi Vuslat vakti

Cuma hutbesinde 1453 İstanbul’un fethinin yıl dönümünde Cuma Namazı kılmayı nasip ettiği için Allah’a şükreden İmam Hatip Kazım Musa Keskin, “Fetih coşkusu ile Camilerimize yeniden kavuştuk. Özlemle hasretle bugünü bekliyorduk. Şimdi vuslat vakti” dedi.

Çok güzel bir ortamda Cuma Namazını eda ettiklerini ifade eden İmam Hatip Keskin, “Valimiz Okay Memiş’e, Yakutiye İlçe Müftülüğümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Yakutiye İlçe Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu arada Atletizm Tartan Pisti’nde kılınan Cuma Namazına kamu kurum ve kurumların müdürleri, vatandaşlar ve GSİM çalışanları katıldı.

Bu arada GSİM, Cuma Namazına katılan vatandaşlara şapka dağıttı. Maske ve Seccadeleri ile Cuma Namazına katılan vatandaşlar Sosyal Mesafe Kuralına riayet etti.