Erzurum'da, Ermenistan'ın saldırdığı Azerbaycan'a destek amacıyla "İki devlet tek yürek" sloganıyla dostluk yürüyüşü düzenlendi. Dadaşlar, “Her ortamda kardeş ülke Azerbaycan’ın yanındayız” mesajını verdi.

(Erzurum/GSİM)

Erzurum'da, Ermenistan'ın saldırdığı Azerbaycan'a destek amacıyla "İki devlet tek yürek" sloganıyla dostluk yürüyüşü düzenlendi.

Yakutiye Medresesi önünde Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğü ile DSİ Palandöken Masterlar Koşu Grubunun tertiplediği destek koşusunda bir araya gelen katılımcılar Türk ve Azerbaycan Bayrakları ile Cumhuriyet Caddesi’nde yürüdü.

Ermenistan güçlerinin saldırılarına ve Azerbaycan topraklarını işgaline tepki göstermek amacıyla ellerindeki Türk ve Azerbaycan bayrakları eşliğinde Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüyen ve Azerbaycan ordusuna destek veren Dadaşlar, Dağlık Karabağ’daki işgalci Ermenistan’ı kınadı.

Hep bir ağızdan İstiklal Marşı

Yakutiye Kent Meydanı’ndan Havuz Başına yürüyen katılımcılar, Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okudu.Anlamlı organizasyon hakkında bilgi veren  Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Azerbaycan'ın haklı davasına destek vermek için bir araya geldiklerini söyledi.

"İki devlet tek yürek" sloganıyla Azerbaycan için destek yürüyüşü düzenlediklerini ifade eden Taşkesenligil, "İki ayrı devlet ama tek millet olan Türk ve Azerbaycan bayraklarını dalgalandırarak birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya bir kez daha haykırmak ve ilan etmek için buradayız. Ermenistan yıllardır Dağlık Karabağ'da Müslüman Azerbaycan halkına zulmetmekle kalmayıp Azerbaycanlı kardeşlerimizi de şehit etmiştir. Azerbaycan ordusu da işgalci ve Müslümanları katleden Ermenistan güçlerini topraklarından atmak için savaş vermektedir. Ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Azerbaycan'ın haklı davasına destek vermektedir."

Türk Halkı Azerbaycan’ın yanındadır

“Bugün dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a haklı davasında Ermenistan’a karşı Dağlık Karabağ’da verdiği mücadele destek için buradayız” diyen Taşkesenligil, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile DSİ Masterlar Koşu Grubu olarak ‘İki Devlet Tek Millet’ sloganıyla çıktığımız yolda. Kardeş ülke Azerbaycan’a destek için dostluk koşusu organize ettik. Amacımız Erzurum ve Türk halkı olarak Azerbaycan’a ve Azerbaycan Askerlerine bu koşu alanından destek olmak. İki ayrı devlet ama tek millet olan Türk ve Azerbaycan Bayraklarını dalgalandırarak, birlik beraberliğimizi tüm dünyaya bir kez daha haykırmak ve ilan etmek için buradayız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Dağlık Karabağ’da işgalci olan Ermenistan’a karşı haklı bir mücadele veren ve savaşan Azerbaycan Ordusu’na manevi destek amacıyla DSİ Palandöken Masterlar Koşu Grubuyla birlikte ‘Dostluk Koşusu’nu düzenlemeyi kararlaştırdık. O, koşuyu da bugün yapmanın gururunu yaşıyoruz. Ermenistan yıllardır Dağlık Karabağ’da Müslüman Azerbaycan halkına zulmetmekle kalmayıp, Azerbaycanlı kardeşlerimizi şehit etmiştir. Azerbaycan ordusu da işgalci ve Müslümanları katleden Ermenistan’ı topraklarından atmak için  savaş vermektedir.  Türkiyemiz de  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdroğan önderliğinde Azerbaycan’ın haklı davasına destek vermektedir. Ülke olarak her zaman Azerbaycan Ordusunun yanındayız. Batılı tüm devletlerin destek verdiği şımarık Ermenistan’a karşı Türkiye olarak hep kardeş Azerbaycan’ın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Allah Azerbaycan Ordusu’na Ermenistan karşısında güç ve kuvvet versin. Mevlam Azerbaycanlı kardeşlerimizi muzaffer kılsın. Bu vesile ile bu anlamlı koşuya katılan herkese teşekkür ediyorum.  Tek Millet… İki devlet… Yaşasın Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Kardeşliğimizi dünya duyacak

Aynı zamanda  Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu Başkanı da olan Palandöken Masterler Koşu Grubu üyesi Fatih Tüzemen ise  dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında olduklarını tüm dünyaya duyurmak için yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.

GSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses ise millet olarak her zaman Azerbaycan'ın yanında olduklarını kaydetti.

Bu arada etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat ile ERVAK Başkanı Erdal Güzel de katıldı.