Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi tarafından Azerbaycan’a destek için uçurtma şenliği düzenledi. 150 gönüllü “Uçurtmalarımız uçuyor, Karabağ özgürleşiyor” sloganıyla uçurtmaları gökyüzüne salıverdiler.

 ERZURUM/GSİM

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Azerbaycan’a destekleri tüm hızıyla devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi’nin düzenlediği “Uçurtmalarımız uçuyor, Karabağ özgürleşiyor” sloganıyla Atlama Kuleleri Kampüsünde gerçekleştirdiği uçurtma şenliği büyük ilgi gördü. Gençlik liderleri, vatandaşlar ve 150 dolayında gönüllü genç, Dağlık Karabağ’da işgalci Ermenistan’a karşı savaşan Azerbaycan ordusuna destek için uçurtma uçurarak, Azerbaycan topraklarını İşgal eden Ermenistan’ın Müslüman katliamını tüm dünyaya duyurmaya çalıştılar.

Her zaman Azerbaycan’ın yanındayız

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz, kurum olarak Dağlık Karabağ’da Ermeni askerlerinin katliamına uğrayan Müslüman Azerbaycan halkının dramını tüm dünyaya duyurmak için uçurtma şenliği düzenlediklerini söyledi.

Yılmaz, “150 gönüllümüz ile birlikte ‘Uçurtmalar uçuyor, Karabağ özgürleşiyor’ sloganıyla bugün uçurtmalarımızı atlama kulelerinin kampüsünden gökyüzüne salıverdik” dedi.

Bu arada Yakutiye Gençlik Merkezi Müzisyenleri, etkinlikte Kahramanlık türkülerini seslendirdi. Atlama kulelerinde dev Türk ve Azerbaycan Bayrakları asıldı. Etkinliğe Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Letif Arslan da katıldı.