GHSİM/ERZURUM



Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ile birlikte omuz omuza verdi. Yetiştirme Yurtları’nda barınan öğrencilerin spor için iyi bir alt yapı olduğunu vurgulayan Taşkesenligil, spora verdiği destek nedeniylede Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları’na teşekkür etti.

 Erzurum’da göreve gelmesi ile birlikte yerelde yaşayan ve Sevgi evlerinde kalan çocukların geleceklerine dair projelerle gündeme gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, şehirde son yıllarda  spor alt yapısına verdiği önem  ve çalışmalarıyla adından söz ettiren Ayzen (Anadolu Tenis Kayak Buz Akademisi) Spor Kulübü ile ortak olarak  çalışmaya imza atıyor.
Sevgi evlerinden 100 çocuk seçildi


Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014/2. proje başvuru dönemine 276.000 TL bütçeli bir proje sunuldu.  Proje Kapsamında 350 çocuğun 18 ay eğitim almaları sağlanacak. Yetenek testlerine tabi tutulan çocuklar daha sonra özelliklerine göre spor dallarına yönlendirilecekler. Bu proje kapsamında 100 çocuk sevgi evlerinden seçileceğini belirten kulüp başkanı İbrahim Alaeddinoğlu, “Projemizle 250 çocuğumuz Yunus Emre, Sanayi ve Dağ Mahallesi bölgesinden çocukların spor ile eğitilerek vatan millete birer faydalı evlat olarak ve profesyonel eğitimlerle desteklenmiş bir çalışma olacaktır. Çocuklarımız hem spor malzemeleriyle en mükemmel eğitim malzemeleriyle desteklenecek hem de çocuklarımız lisanslı birer sporcu ölme özelliği taşıyacaklar. Projemiz kapsamında 6 spor dalında (Tenis, Voleybol, Badminton, Halter, Kayak, Çim Hokeyi) çocuklarımız üst düzeyde eğitim alacaklar” dedi.


Lisanslı sporcu olacaklar
 Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü başarılı  antrenörü Ömer Said Alaeddinoğlu Proje kapsamında 350 çocuğun lisanslı sporcu olacağını  ve 1000 çocuğunda  lisanslama işlemine tabi tutularak diğer kulüplere de yönlendireceklerini belirtti. Alaeddinoğlu, projeye sahip çıkan ve ortak olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğlulları'na teşekkür etti.  Abdulhakimoğlulları, “Bu çocuklara bizler sahip çıkmazsak başka odaklar zaten sahip çıkacaklar ve farklı amaçlarla bu çocukları kullanacaklar. Biz bu noktada küçükte olsa bir katkı yapmaya çalışıyoruz. Projemiz kabul edilse de edilmese de biz bu projeyi kulübümüz öz kaynaklarıyla gerçekleştireceğiz. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sevgi evlerinden eğitim alan çocuklarımıza hafta içi kayak sezonunda kayak eğitimleri ve kendi salonlarında tenis, badminton, voleybol ve çim hokeyi dersleri vereceğiz” dedi.