Gardaş kulaçlar olimpiyatlar için atıyor

 

Dost ve Kardeş ülke Azerbaycan’ın Milli yüzücüleri Erzurum’u çok sevdi. Litvanya’da madalyaları toplayan Azerbaycanlı yüzücüler, şimdi Avrupa Şampiyonası ile Olimpiyatlar için hazırlıklarını yeniden Erzurum’da sürdürüyor. BaşantrenörReşhatAbdurahmanov, “Dadaşlar Diyarı bize uğurlu geliyor. Onun için hep buraya geliyoruz” dedi.

(ERZURUM-GSİM)

Dünyanın sayılı Yüksek İrtifalı Tam Olimpik Yüzme Havuzu olan Erzurum GSİM Olimpik Yüzme Havuzu, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın Milli Yüzücülerinin de kamp üssü haline geldi. Daha önce Erzurum’da kamp yapan ve Litvanya’da elde ettiği altın, gümüş ve bronz madalyalarla  büyük başarıya imza atan Azerbaycanlı yüzücüler bir kez daha Erzurum’u mesken tuttu.

Başantrenör Reşat Abdurahmanov, yardımcı antrenör Serhey Bondar yönetiminde Erzurum GSİM Tam Olimpik Yüzme Havuzu’nda kampa giren Azerbaycan Yüzme Milli Takımı, bir yandan Avrupa şampiyonasına bilenirken, diğer yandan olimpiyatlara hazırlanıyor.

9 sporcu ile Erzurum Palan Otel’de kampa giren Azerbaycan Milli Takımının Başa ntenörü Reşat Abdurahmanov, “Erzurum yüzme milli takımları için ideal bir kamp yeri, insanların yaklaşımı çok güzel yüzme havuzu mükemmel” dedi.

Dünyanın antrenman merkezi

Azerbaycan Yüzme Milli Takımı Baş antrenörü Reşat Abdurahmanov, tam olimpik yüzme havuzunun şehir merkezinde olması ve otellere de yakın olması nedeniyle dünyanın en iyi antrenman merkezi olduğuna işaret ederek, “Burası bize çok uğurlu geliyor. Ayrıca dünyanın her milli takımlarına burası hoş geliyor. Biz burada hazırlanarak Litvanya’ya gitmiştik, orada dört altın madalya, 3 gümüş  2’de bronz madalya kazandık. Erzurum bize uğur getirdiği için Avrupa Şampiyonası ve 2021 Tokyo Yaz Olimpiyatları öncesinde de Erzurum’a geldik. Mayıs’taki Avrupa şampiyonasından sonra olimpiyat hazırlık kampı içinde Erzurum’a geleceğiz” diye konuştu.

Esas hedefimiz Konya’da yapılacak olan İslami Spor oyunları

Daha önce İslami Spor Oyunları’nın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapıldığını ve kendi ülkelerinde başarılı derecelere imza attıklarını belirten Baş antrenör Abdurahmanov, “2021 İslami Spor Oyunları Konya’da yapılacak. Bizim önemli hedeflerimizden biride İslami Spor Oyunları, biz İslami Spor Oyunlarında yüzme dalında Azerbaycan olarak çok başarılı olmak için çalışıyoruz. Şu an ilk hedefimiz Mayıs Ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası. Biz 18 gün süreyle Erzurum’da kampta günde çift antrenman yaparak hazırlanıyoruz. Çalışmalarımız çok iyi geçiyor. Bize yardımcı olan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e, Tam Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü Hikmet Palandöken’e, tesis amiri Cevdet Uluç ile personele teşekkür ediyoruz” diye konuştu.