(Erzurum-GHSİM)

21-25 Ocak 2015 tarihinde Erzurum Uzundere ilçesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Buz ve Kış
Tırmanışı için geriye sayım başlarken, Türkiye'de ilk kez yapılacak olan uluslararası organizasyon adından fazlası ile söz ettireceğe benziyor. Bir çok yabancı ülkede internet sitelerinden organizasyon haberlerle duyurulurken,  Festivali Dünya Dağcılık Federasyonu (UIAA) resmi web sayfasında duyurdu. Bölgede yapılacak Festivali Buz Tırmanış Gençlik Komisyonu takvimine alarak, bütün ülkelere festivali duyuran, Dünya Dağcılık Federasyonu (UIAA) ilimizdeki potansiyele verdiği önemi bu hareketi ile dile getirmiş oldu. GHSİM Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram'ın Koordinatörlüğünde yürütülen Festivale, Amerika Birleşik Devletleri, Çin,Fransa,İtalya,Rusya,Nepal,İşviçre,Portekiz,Polonya,Slovakya,İspanya,Romanya,Kırgızistan,Azerbaycan, İran ve Nahcivan'dan Dünya'nın en önemli tırmanıcıları katılacak.

BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Festivalin Koordinatörü Çetin Bayram,  Uzundere’de yapılacak olan Buz Tırmanışı festivaline uluslararası basınında oldukça önem verdiğinin altını çizerek, ev sahibi olarak bu büyük organizasyon için hazırlıkları son sürat devam ettirdiklerini belirtti.  Organizasyon için kendisinden desteklerini esirgemeyen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'e teşekkür eden Bayram,  “Erzurum'da ki bu enerji ve destekle inşallah Dünya Buz Tırmanış Şampiyonasını 2016 yılında Erzurum'a getireceğiz.  Ayrıca çok büyük bir destek vererek Dünya gündemine Erzurum İsmini taşımamıza sebep olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e derin şükranlarımı bildiriyorum dedi. Belediye başkanımızın ve il müdürümüzün güvenini boşa çıkarmadığımızı göstereceğiz” diye konuştu.