Analig Voleybol Müsabakalarında Erzurum, Türkiye finallerine yükselerek, Türkiye’nin en başarılı 12 takımından biri oldu.

(ERZURUM-GSİM)

Erzurum Voleybolda Türkiye’nin en iyi 12 takımı arasına adını yazdırdı.

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde yapılan Voleybol Analig maçlarında Erzurum şampiyon olarak Türkiye Finallerine yükseldi.

Kafile Başkanlığını Erzurum GSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses’in yaptığı Antrenör Mehmet Kırık yönetimindeki Erzurum ekibi Tokat’ı 3-1, Van’ı da 3-0’lık setler sonucunda mağlup ederek, şampiyon oldu.  Aşkaleli sporcuların oluşturduğu takımın şampiyonluğu büyük sevinç yaşattı.

Erzurum GSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Analigde voleybol branşında Türkiye’nin en başarılı 12 şehri arasına girdiklerini söyledi.

Şenses, “13-15 Mart 2020 tarihlerinde Gaziantep’te yapılacak olan Türkiye finallerine katılacağız. Antrenör Mehmet Kırık ve sporcularını tebrik ediyorum” dedi.

Antrenör Kırık: Erzurum adına gururluyuz

 Erzurum’u temsil eden ve Aşkaleli sporculardan oluşan Voleybol takımı yarı finallere fırtına gibi başladı. Ligin favori takımı olarak gösterilen Tokat Voleybol takımını 3-1’lik  bir skorla yenerek büyük bir avantaj elde etti. Van’ı da 3-0 mağlup eden Antrenör Mehmet Kırık’ın öğrencileri büyük bir gurur yaşattı.

Antrenör Mehmet Kırık, "Gümüşhane'de başlayan Yıldız Erkekler Voleybol ligi yarı finallerine takım olarak çok iyi hazırlandık. 3 gruptan oluşan müsabakalara zorlu bir grupta mücadele ettik ve turnuvanın favori takımını yenmenin sevincini yaşıyoruz. Ayrıca Van’ı  set vermeden geçerek, Türkiye finallerine katılma hakkı elde ettik.  Bizlere her türlü imkanı sağlayan başta  Aşkale İlçe Kaymakamımız Mehmet Aksu olmak üzere Belediye Başkanımız Ahmet Yaptırmış, Gençlik Spor il Müdürümüz Fuat Taşkesenli, Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, İlçe  Gençlik Spor Müdürümüz Şuayp Gacır ve Milli Eğitim Müdürü Serhat Erdem'e teşekkür ediyoruz" dedi.