EYOF 2017’de ülkemizi temsil eden Sıla Kara, bu kez hayat kurtararak, gururumuz oldu. Erzurum Kayak Kulübü ve  TOHM sporcusu Kara, Slovenya’nın Krvavec kenti halkı tarafından ‘kahraman’ ilan edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Milli kayakçıyı hareketinden ötürü kutladı.

(ERZURUM-GSİM)

Erzurum Kayak Kulübü ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)  sporcusu Sıla Kara bir kez daha Türkiye ve Erzurum’un gururu oldu. Türkiye Kayak Federasyonu Alp Disiplini Milli Takımı sporcusu Sıla Kara, Çin’de düzenlenecek 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda yer alabilmek için Slovenya’da 12-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenen  Kravec Giant Slalom yarışmasına katıldı. Kara, Slovenya’da erkek sporcunun hayatını kurtararak, Kahraman ilan edildi.

Sıla sayesinde hayata tutundu

Alp disiplininde yarışan ve 2017 EYOF’ta da ülkemizi temsil eden Milli kayakçımız Sıla Kara, final yarışları öncesi ısınmak için teleferikle piste çıkarken, yanında oturan Sloven erkek çocuk dengesini kaybetti. Çocuk, teleferikten düşerken o sırada ayağını uzatan sporcumuzun kayak takımlarına tutundu. Sıla Kara, daha sonra da elleriyle çocuğu havada yaklaşık 15 dakika tuttu. Sloven çocuk, kısa süre sonra gelen ekipler tarafından kurtarıldı. Krvavec halkı tarafından ‘kahraman’ ilan edilen milli sporcu Kara’ya, kentin emniyet müdürü tarafından madalya da verildi.

Helal sana Sıla

Milli kayakçı Sıla Kara, teleferiğe oturdukları sırada, Sloven çocuğun sarkarken liften düştüğünü ve kendisinin kayağını uzatarak çocuğu tutmayı başardığını söyledi. Kara, “Teleferik hareket halinde olduğu için tesis çalışanları bizi görmedi. Çocuk da o esnada panik ve korkuyla bağırmaya başladı. Biraz ilerledikten sonra çocuk kaymaya başladı ve onu tutamamaya başladım. Bu esnada batonlarımı attım ve eldivenlerimi ağzımla çıkarttım.Eldivenlerimi çıkardığım esnada çocuk, ‘Lütfen 2 elinle tut beni’ diye bağırıp, ağlamaya başladı. Bende de aşırı bir korku oluştu. Eldivenlerimi çıkardıktan sonra çocuğun ellerini sıkıca tutmaya başladım. Yaklaşık 15 dakika bu şekilde geçtikten sonra, oranın çalışanları ve emniyet ekipleri geldi. Direkt aşağıya tor ağı açtılar ve onun üzerine çocuğu bıraktım. Daha sonra hemen aşağıya inip çocuğun durumunu kontrol ettim. Bana durumunun iyi olduğunu ve herhangi bir sıkıntısının olmadığını söylediler” dedi.

Bakan ve Büyük elçi aradı, teşekkür madalyası  verildi

Sıla Kara, kendisine sosyal medyadan çok sayıda mesaj geldiğini belirterek, “Beni Slovenya’da haber kanalları ‘Bu kahraman kızı bulun’ diyerek paylaşmış. Emniyet müdürü ‘Bu göstermiş olduğunuz iyi hareketten dolayı size bir ödül vermek istiyoruz’ dedi. Ertesi gün havalimanına gittiğimizde, emniyet müdürü ve ekibi beni karşıladı. Orada bana, teşekkür madalyası verdiler. Beni havalimanında karşılamalarını beklemiyordum. Çünkü ben insanlık görevimi yaptım. İnsanların bunu fark etmesi, beni aramaya çalışmaları ve teşekkür etmeleri hoşuma gitti. Türk sporcu olarak böyle bir şey yapmam insanların daha çok ilgisini çekti. Çünkü ne olursa olsun ırkı, dini ve dili fark etmeden sen bir insansın ve insan olarak oradasın. Acı birdir ve ben orada insanlığın ne kadar önemli olduğunu, acının ne kadar içten yaşandığını, aynı dili konuşmasak bile bir çaba ve mücadele verdiğimi gördüm. Bu sebeple çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Milli Kayakçı’yı arayarak tebrik etti.