Bingöl’de düzenlenen okullar arası Taekwondo  Grup Şampiyonası kıran kırana geçen müsabakalara sahne oldu. Dadaş taekwondocular madalyalara ambargo koydu.

 

(ERZURUM/GSİM)

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Liseler arası Gençler  Taekwondo Grup Şampiyonasına Erzurumlu sporcular damga vurdu.

Bingöl’de düzenlenen  Liseler gurup müsabakalarında İlimiz 11 Madalya Alarak 4-6 Nisan 2020’de Yozgat’ta yapılacak olan Liseler arası Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Bingöl’de Erzurum adına şampiyonluk, gümüş ve  bronz madalya kürsüsüne çıkan taekwondocular belli oldu.

Ayşenur Çelik altın madalya kazanırken, Ahmet Vefa Bumin, Alperen Abuş ve Mert Avcı altın madalya elde eden diğer taekwondocular oldu.  Şevki Ağırman, M. Sıddık Gacır ve Yakup Efe İnce gümüş madalya kazanan sporcular arasında yer aldı.  Can Ahmet Bağlar, Alpaslan Erdik, M. Nazım Köylü ile Metehan Can bronz madalya elde etti.

Erzurum adına 11 madalya ile dönen taekwondocuları ve antrenörleri tebrik eden Taekwondo İl Temsilcisi Süleyman Baykal, şimdiden Türkiye şampiyonası için sporculara başarı dileklerini ileterek, kendilerinden şampiyonluk beklediğini söyledi.

Baykan, “Bizlere desteklerinden ötürü Gençlik Spor İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil ile  Spor Şube Müdürümüz Güngör Şenses’e teşekkür ediyorum” dedi.