Erzurum’da pilot okullardan seçilen minik kayakçılar olimpiyat sporcuları olarak yetiştiriliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kayakla Atlama Kuleleri Kampüsündeki acemi kayak pistinde kayak eğitimi verilen minikler oldukça mutlu. 4 yaşındaki Muhammet Ertuğrul Özdemir ise yeteneği ile kendine hayran bırakıyor.

(Erzurum-GSİM)

Kayak ve buz sporlarının başkenti Erzurum’da olimpiyat sporcuları yetiştirmek için kollar sıvandı.

Buz ve Kış Sporları Tesis Zengini Erzurum, yaz-kış boş durmuyor. Kış olimpiyatları için sporcu yetiştiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, pilot okullardan seçtiği minik öğrenciler adına seferber oldu.

Pilot okullardan seçilen ve yaşları 4 ile 10 arasında değişen minik çocuklara alp disiplini kayak ve  kayakla atlama branşlarında  eğitimi veriliyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Polis Amca,  Kocatepe, Kayakyolu, Sınav Koleji, Şehit Murat Ellik, Tatbikat,  Celal Akın, Yıldızkent Yeni Okul, Ömer Duygun, Ömer Nasuhi Bilmen ve Konaklı Mahallesi’nden seçtiği 175 öğrenciye kayak ve kayakla atlama eğitimi veriyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak Haftanın beş günü Atlama Kuleleri Kampüsündeki acemi kayak pistinde minik öğrencilere kayak eğitimi verilirken, ana sınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerinin arasından alp disiplini için, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin arasından da kayakla atlama branşı için sporcu seçiliyor.

11 okul 175 öğrenci

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Alp Disiplini Kayak Antrenörlerinden Ahmet Aktaş, Yusuf Şeker ve Serkan Kural ile Kayakla Atlama Antrenörü Bilal Albayrak yönetiminde kayak eğitimi alan minik öğrenciler oldukça mutlu.

Ahmet Aktaş, Yusuf Şeker ve Serkan Kural alp disiplininde geleceğin olimpiyat sporcularını yetiştirmek için seferber olurken, Bilal Albayrak da, kayakla atlama için sporcu yetiştiriyor. Kayak eğitimi haftanın beş günü saat 09:00-12:00 ile 13:00-16:00 arasında olmak üzere günde çift seans üzerinden gerçekleşiyor.

4 yaşındaki süper yetenek

Erzurum GSİM’nin deneyimli kayak antrenörü Ahmet Aktaş, dört yaşındaki Muhammet Ertuğrul Öztürk’ü oldukça yetenekli olduğu için kayak eğitimine tabi tuttuklarını belirterek, “İnşallah Muhammet Ertuğrul Öztürk ilerisinde Erzurum ve Türkiye için çok büyük bir sporcu olacak. İnanıyorum ki, ülkemizi olimpiyatlarda başarıyla temsil edecek bir sporcu olacak. Kendisine güvenimiz tam. İnşallah kendisine nazar değmez. Üzerine koyarak aşama kat eder ve umut bağladığımız bir kayakçı olur” dedi.

Yeteneği ile büyüleyen minik kayakçı Muhammet Ertuğrul Özdemir, “Kayağı çok seviyorum” dedi.

GSİM’den miniklere acemi kayak pisti

Şehir merkezinde Kiremitlik Tepe’deki Kayakla Atlama Kulelerinde oluşturulan acemi kayak pistinin ulaşım konusunda büyük avantaj olduğunun altını çizen Antrenör Ahmet Aktaş, “Çocuklar buraya rahatlıkla ulaşabiliyor. Bu da çocukları kayak öğrenmeye daha çok teşvik ediyor” dedi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün tecrübeli kayak antrenörü Ahmet Aktaş, pilot okullara verdikleri kayak eğitimleri sayesinde yetenekleri keşfettiklerini belirterek, Yetenekli çocukları yarışçı kayak grubuna dahil ettiklerini ve özellikle de olimpiyat sporcuları olmaları konusunda çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Hedef olimpiyat kayakçıları yetirmek

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şehrin muhtelif yerlerinden 11 okulu kayakta pilot okul seçtiklerini belirterek, “Tecrübeli ve deneyimli antrenörlerimiz, Atlama Kuleleri Kampüsüne taşıdığımız çocuklar için kayak kursu veriyor. Pandemi sürecine rağmen  şu an çalışmalar çok iyi geçiyor. İnanıyorum ki, gelecekte olimpiyatlarda katılacak olan sporcular, bu öğrencilerin arasından çıkacak” dedi.

Taşkesenligil, kendilerine bu projede destek veren okul yöneticileri ve çocuklarını spora yönlendiren öğrenci velilerine de teşekkür etti.

Taşkesenligil, pandemi nedeniyle bir an bile tedbiri elden bırakmadıklarını da sözlerine ekledi.