Erciyes’te Dadaş Fırtınası Esti

 

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde yapılan Snowboard İkinci Etap Yarışları’na Dadaşlar damga vurdu. Erzurumlu kayakçılar kıyasıya süren yarışlarda madalyaları topladı.

 

(ERZURUM/GSİM)

Türkiye kayak federasyonu 2021 faaliyet programında yer alan Snowboard 2. etap Müsabakaları Kayseri’de tamamlandı. Kayseri Erciyes Hacılar Kapı Kayak Pistinde organize edilen yarışlara 15 ilden 171 Sporcu katıldı.

Antrenörler Ömer Karslı, Sinan Çemlek, Yusuf Tangüzel, Yunus Emre Karaca nezaretinde Kayseri’ye giden Erzurum kafilesi madalyalara ambargo koyarak, 12 madalya kazanmayı başardı.

İki gün süren Snowboard Slalom Yarışlarında Erzurum 5 altın, 6 gümüş, bir de bronz madalya kazanmayı başardı.

Güler ve Yıldırım’dan iki altın birden

Erzurumlu snowboardçu’lardan Selin Gülce Güler, büyük kadınlar kategorisinde hem ilk gün hem de ikinci gün altın madalya kazanarak Dadaşlar diyarına iki altın madalya ile döndü. Mert Derviş Yıldırım da, iki altın madalya kazanan bir diğer Dadaş sporcu oldu. Erzurumlu kayakçılardan Uğur Koçak ile Aysima Gezmişoğlu da altın madalya kazanan diğer isimler oldu.

Erzurumlu kayakçılardan Uğur Koçak, altın madalyanın yanında bir de gümüş madalya ile şehrimize dönerken, Aysima Gezmişoğlu da, bir altın madalyanın yanı sıra bir de gümüş madalya aldı. Gümüş madalya elde eden bir diğer  kayakçılar Arda Efe ile Ali Can Olgar oldu. Yusuf Alperen Koçak da şampiyonadan bronz madalya ile Erzurum’a döndü.

Erzurum en başarılısı

Aynı zamanda Erzurum Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Antrenörler Koordinatörü olan Ömer Karslı, Kayseri Erciyes’te yapılan 2. Etap Snowboard Yarışlarında Erzurum olarak en başarılı il olduklarını belirtti. Karslı, 5 altın, 6 gümüş ve 1 bronz madalya alarak toplam 12 madalya ile şampiyonada en başarılı il olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Karslı, “Bize destek veren herkese, sporcularımıza ve ailelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Karslı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteklerini de her zaman arkalarında gördüklerinin altını çizerek,  “Kayseri Erciyes’te Dadaş fırtınası esti. Kürsüye çıkan ve madalyaları toplayan sporcularımızı tebrik ediyoruz. Erzurum kafilesi olarak desteklerinden dolayı Erzurum Gençlik Spor il Müdürümüz Fuat Taşkesenligil ile şube müdürlerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Madalyaları verildi

Son derece zevkli ve çekişmeli olan müsabakalar sonrasında dereceye girenlere madalyaları Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, yönetim kurulu üyeleri Zafer Dumlu,  Nazım Söğüt, Kayseri Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kayseri Erciyes AŞ Genel Müdürü Cahit Cıngı, Gençlik Spor Bakanlığı   Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Necati Kaplan tarafından verildi.