Denizi Olmayan Kentte Yunanlılar Kulaç Atıyor

 

Yunan yüzücüler Erzurum’u çok sevdi. İki antrenör 8 sporcudan oluşan Yunanistan Yüzme Milli Takımı, Macaristan’ın  Başkenti Budapeşte’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na Anadolu’nun zirvesindeki tam olimpik yüzme havuzunda hazırlanıyor.

 

 

Yunanistan Yüzme Milli takımının, bir kez daha yüksek irtifa kampı için tercihi Anadolu’nun Zirvesi olan Erzurum oldu.

2 antrenör ve 8 yüzücü Erzurum’da tam olimpik yüzme havuzunda kamp yapıyor. Yunanistan Yüzme Milli Takımı, Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de yapılacak olan Dünya Yüzme Şampiyonası’na Dadaşlar diyarında hazırlanıyor.

Bir çok adaya ve yarım adaya sahip olan adeta dört bir yanı denizlerle çevrili olan Yunanistan ikinci kez yüksek irtifa kampı için Erzurum’u tercih etti. Yunan yüzücüler, 21 gün süreyle Erzurum’da yapacağı antrenmanlarla Dünya Şampiyonasına bilenecek.

Erzurum’da olmaktan mutluyuz

Yunanistan Yüzme Milli Takımı Coach’u Spiros Gianniotis, Erzurum’da 21 gün süreyle kamp yapacaklarını ve Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de yapılacak olan Dünya Şampiyonasına hazırlanacaklarını belirtti.

Yunan antrenör, “Bizim takımımız daha önce de  Erzurum’a gelmişti ama ben ilk kez buraya geldim. Yüksek irtifa kampı için burada olmaktan mutluyuz. Erzurum dünyanın ve Avrupa’nın en iyi yüksek irtifa kamp merkezlerinden biri olduğu için burayı tercih ettik” dedi.

Erzurum çok güzel bir şehir

Yunan Antrenör Spiros Gianniotis, kamp çalışmalarının gayet iyi geçtiğini söyledi.

İlk kez gördüğü Erzurum’a övgüler yağdıran Yunan Coach, “Erzurum inanılmaz bir şehir. Dağların arasında kalan bu kentte Nisan’ın ortasında bile kar var. Her taraf bembeyaz. Erzurum’da çok faydalı bir yüksek irtifa kampı yapıyoruz” diye konuştu.

Macaristan’da Yunan Milli takımı olarak 50 metre yarışlarında Christian Galenda ile madalya kazanacaklarına inandığını belirten Spiros Gianniotis, diğer yüzücülerden de madalya için umutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Erzurum’un yemeklerini çok seviyoruz

Yunanistan Yüzme Milli takımının önemli sporcularından biri olan Anna Ntouhtoumaki, Erzurumlulara misafirperverliği için teşekkür etti.

Yunan kadın yüzücü, “Budapeşte’deki dünya şampiyonası için çalışıyoruz. Şampiyonada madalya ümidimiz var. İnanıyorum ki, madalya kazanacağız. Bunun için çabalıyoruz. Erzurum’u ve Erzurum yemeklerini çok seviyoruz” dedi.