Curlingte karışıklar Türkiye Şampiyonası start aldı. Şampiyonaya 12 takım katılıyor.

 

ERZURUM-GSİM

Türkiye Curling Federasyonu Erzurum’da yeni bir şampiyonaya start verdi.

Türkiye Curling Federasyonu 2022 faaliyet programında yer alan Curling Karışıklar Şampiyonası Curling Arena’da başladı.

20 Haziran 2022 tarihinde Erzurum Curling Salonu'nda 12 Takımdan 48 Sporcunun katılımıyla başlayan müsabakalar oldukça çekişmeli geçiyor. Saat 10:00 öğleden sonra 16:00 olmak üzere iki seansta yapılan müsabakalar dört pistte yapılıyor. Nefes kesen karşılaşmalarda takımlar şampiyonluk mücadelesi veriyor. Müsabakalarda 12 hakem görev yapıyor.

Milli Takım Seçilecek

Türkiye Curling Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Resul Çelebi, 20 Haziran’da Curling arenada başlayan ve 28 Haziran tarihinde sona erecek olan müsabakalar büyük çekişmeye sahne olduğunu belirterek, “Karşılaşmalar sonucunda Federasyonumuzun Teknik Kurulu tarafından Karışıklar Milli Takımı seçilecek. Müsabakalarda sporcular karışık çiftler milli takımına girmek için kıyasıya yarışıyor. Bu da bizleri sevindiriyor” dedi.

Şebin’den başarı dileği

Nisan ayında yapılan olağan genel kurulda güven tazeleyen Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin, 12 takımdan 48 sporcunun karışık çiftler milli takımına seçilmek için kıyasıya yarıştıklarına işaret etti. Şebin, “Tüm sporculara, antrenörlere ve hakemlere başarılar diliyoruz” diye konuştu.