Geçtiğimiz yıl Vali Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğünde başlatılan proje kapsamında Erzurum’a yerli ve yabancı onlarca futbol takımı kamp için gelmişti. Şimdi de Doğu illerinde BAL Ligi’ne kalma Play-Out maçları oynayacak olan takımlar Erzurum’da kamp yapıyor.

(Erzurum-GHSİM)

Erzurum bugünlerde Doğu İllerinde BAL Ligi’ne katılma Play-Out maçlarına katılacak olan takımlara ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz sezon Yüksek İrtifa Futbol Kampı olma yolunda büyük bir aşama kaydeden, Vali Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda Erzurum’a onlarca yerli ve yabancı futbol takımı gelerek kamp yapmıştı. Çoğu Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig takımı olmak üzere futbol takımları sezon öncesi yükseklik kampını Erzurum’da gerçekleştirmişti.

KAMP SEZONU ERKEN AÇILDI

Bu yılda Erzurum Yüksek İrtifa Futbol Kampları erken start aldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün futbol sahaları doğudaki takımların kamplarına ev sahipliği yapıyor. Kendi ellerinde Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play-Out maçları oynayacak olan takımlar Erzurum’da kampa gererek, Play-Out maçlarına hazırlanıyor. Iğdır, Kars, Bayburt, Erzincan, Ağrı gibi illerin takımları bugünlerde Erzurum’da harıl harıl çalışıyor. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Geçtiğimiz yıl Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğünde Yaz Futbol Kampları ilimizde yapılmıştı. Bu yıl da adeta erken bir sezon açılışı yaptık, futbol sahalarımız BAL Ligi baraj maçlarına çıkacak olan takımların antrenmanlarına ev sahipliği yapıyor” dedi.