Gençlik ve Spor Bakanlığı Madde Bağımlılığı ile mücadele konusunda paydaşlarıyla önemli çalışmalar yaparken, Erzurum’da Doğu Anadolu Bölgesi’nde bakanlığa bağlı kurumlarda görev yapan antrenörlere farkındalık eğitim çalıştayı düzenledi.

(Erzurum-GHSİM)

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Erzurum’da Madde Bağımlılığı ile mücadele konulu bir çalıştay düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Merkezi’mde yapılan çalıştaya Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kurumlarda görev yapan antrenörler katıldı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde 14 ilden antrenörlerin katıldığı çalıştay iki gün sürecek. Çalıştay öncesinde Madde Bağımlılığı ile  Mücadele konulu bir konferans gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta madde bağımlılığı ile ilgili açıklamalar yapıldı. Madde Bağımlılığı ile ilgili eğitim çalıştayına Doğu Anadolu’da görev yapan yaklaşık 192 antrenör katılıyor.

TAŞKESENLİGİL: ÇOCUKLARIN ELİNE KALEM DEFTER VERMELİYİZ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Madde Bağımlılığı ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın antrenörlere yönelik olarak başlattığı eğitim programı çalıştayının önemli bir proje olduğunun altını çizerek, “Madde bağımlılığı ile mücadelede herkese büyük sorumluluk düşmektedir. Biz riskli ve dezavantajlı çocuklarımızın eline kalem defter tutuşturmalıyız. Onların elinden tutmalıyız, biz sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkar. Onların eline molotof kokteyli verirler. Onun için dikkatli olup, riskli ve dezavantajlı çocuklara hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN UMUTLARIMIZ SÖNMESİN

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dulkadiroğlu, Bakanlığın “Güçlü Türkiye için Umutlarımız Sönmesin” başlığı altında Antrenörlere yönelik Madde Bağımlılığı ile Mücadele konulu eğitim programı başlattıklarını belirterek,  “Bakanlığımızın paydaşı bulunduğu uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelede acil eylem planı çalışmaları çerçevesinde bakanlık olarak görevimiz uyuşturucu madde kullanımı ve diğer bağımlılık türlerinin zararlı etkileri konusunda, hedef grupları bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Bu bağlamda bağımlılık ile mücadele farkındalık eğitmi daha önce 9 Mart 2015 tarihinde İç Anadolu Bölgesi’nde düzelendi.  30-31 Mart 2015 tarihlerinde Akdeniz Bölgesinde görev yapan Antrenörlere eğitim verilmiştir. 27-28 Nisan 2015 tarihlerinde de Doğu Anadolu Bölgesinde görev yapan yaklaşık 192 antrenöre eğitim veriliyor” dedi.

GENÇLERİMİZİN HALİNİ EN İYİ ANLAYAN SİZLERSİZİN

Antrenörlerin gençlerin eğitiminde çok önemli bir rollerinin bulunduğuna işaret eden Dulkadiroğlu, “Gençlerin halinden en iyi antrenörlerimiz anlamaktadır. Türkiye konumu itibariyle pek çok konuda lojistik bir merkez konumundadır. Çok şükür uyuşturucu bağımlılığı konusunda Avrupa’nın çok gerisindeyiz ama Türkiye uyuşturucunun geçiş merkezlerinden biri olduğu için hepimiz el birliği ile uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda önlem almalıyız” dedi.

GÜNÜMÜZDE ÖNEMLİ ÜÇ SORUN VAR

Araştırmacı-Yazar Uğur Eleman’da açılışta bir konuşma yaptı. Türkiye’de üç sorunun olduğuna işaret eden Elaman, “Günümüzde üç sorun var, bunlar borçlanma, boşanma ve bağımlılık. Bu sorunları el birliği ile aşmalıyız” dedi. Dünyada 2,5 milyar doların uyuşturucu sektörüne gittiğine işaret eden Elaman, “Türkiye’de birçok ilde 10 yıl önce insanlara esrar, eroin ne diye sorsanız bilmezlerdi.  Maalesef modern çağın iki gerçek yüzü var biri yalnızlık, biri de özenti. Bu gerçekleri aşmalıyız” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rahmi Aksoy’un yanı sıra Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Erkan Şamiloğlu ile Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses’inde katıldığı toplantının ardından Yakutiye ve Aziziye Konferans Salonlarında iki günlük çalıştay başladı. Uğur Elaman, Adem Karafillik, Uğur Evcin, Ömer Miraç Yaman ve Mehmet Dinç tarafından antrenörlere Madde Bağımlılığı ile Mücadele eğitimi verildi.