Karayazı Kaymakamlığının başlatmış olduğu, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteklediği Karayazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Hayatına Renk Kat Projesi’ yılsonu etkinlikleriyle sona erdi.

(Erzurum-GHSİM)

 Erzurum’un Karayazı ilçesinde Kaymakamlığın başlatmış olduğu,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteklediği Karayazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Hayatına Renk Kat Adlı Projesi’ için yılsonu etkinlikleri düzenlendi. Hedef kitlesi ortaokul 8. sınıf ve Lise 9.Sınıf öğrencilerini kapsayan proje büyük ilgi gördü.  Öğrenci Grupları çalışmaları dönüşümlü olarak yaptı.  

KURS NİTELİĞİNDE DEVAMLILIK SAĞLANDI

Spor, tiyatro, resim, müzik, değerler eğitimi programları planlanarak yapılan proje,  örgün eğitimden arta kalan zaman diliminde hafta içi belirlenen günlerde yapıldı. Karayazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Çiçek, Spor, tiyatro, resim, müzik ve değerler eğitimi altında kuran-ı kerim dersi temel dini bilgelerle öğrencilere ders dışı etkinliklerinde dönüşümlü gruplar şeklinde sunumlar yapıldığını ifade etti. Çiçek, “Karayazı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Refik Üçkan’a yapılan programlarla çalışmalara kurs niteliği kazandırarak devamlılığını sağladık. Projemizin spor alalında ise başarılı sporcular yetiştirerek ülkemiz adına katkı sağlayacak başarılar için alt yapı oluşturmaya çalışılmış öğrencilerimizi olumsuz çevre koşullarından uzak tutarak Onları spora yönlendiriyoruz. Erzurum’da yapılan Atletizm Federasyonunu ve Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğünün faaliyet programında yer alan Atletizm branşıyla ilgili yarışmalara katılan sporcularımız ilçe Kaymakamımız Hasan Dönmez’in destekleriyle yarışmalarda dereceler almıştır. Örneğin Ahmet Şükrü Karataş Y.B.O öğrencilerinden olan Aras Bahtiyar ilimizi temsilen ilçemizden Atletizmde gülle atma branşında ulusan müsabakalara katılmıştır. Ön aşama Trabzon, yarı finale Erzincan’a finalde Adana iline gitmiş ve bu illerde dereceye girmiştir” dedi.

Müzik grubuna ise tasavvuf musiki eğitimi ve bağlama eğitimi verildiğinin altını çizen Çiçek, şunları söyledi:“ Dini musiki eğitiminde öğrencilerimiz Karayazı İmam Hatip Lisesinde hazırlanan özel bir alanda Mevleviliğin temel prensipleri ve ilkeleri. Semazen eğitimi ve dini musiki eğitimi verilmiştir. Bu kapsamda Mevleviliğin edep ve ahlak öğretisi öğretilerek öğrencilerde edep ve ahlak kavramları aşılamaya çalışılmıştır. Aynı alanda semazen grubu oluşturulmuş burada vurmalı çalgılardan olan def ve semazen dönüş çalışmaları yapılmıştır. Anadolu Lisesinde açılan müzik odasında ise bu öğrencilerimize bağlama çalma dersleri verilmiştir. Dersler arasında değerler eğitimi ve temel dini bilgiler aktarılmıştır. Tiyatro ve dramayı harmanlayarak iç içe farklı roller verilerek öğrencilerimizin öz güvenlerini sağlamaya yönelik bireysel ve grup çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalarımız değerler eğitimiyle desteklenerek öğrencilerimiz ahlakı yönden de İhmal edilmemiştir. Çalışmalarımızın aksamamasına önem verdik. Belirlen günlerde projede görev alan öğretmenlerimizle durum değerlendirmesi yapıp. Çalışmaları ilçe müdürlüğümüzün yapmış olduğu programa göre yerinde takip etmek için kurumumuz öğretmenlerinden ve aynı zamanda Karayazı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V. yunus Sadır görevlendirerek çalışmaları takip edilmesini sağlanmıştır. Takip edilen bu çalışmaların sonuçları düzenli bir şekilde kaymakamımız Hasan Dönmez’e bildirilmiştir. Bu çalışmalarımız 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı içinde yapılacak olan çalışmanın temelleri atılmış olup kapsamını genişleterek farklı çalışmalarla devam edeceğiz, çalışmamızda bizlere destek veren Karayazı Kaymakamı Hasan Dönmez ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Yüksel Arslan’a, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil’e katkılarından ve çalışmalarımızda gönüllülük esasına göre görevlendirdiğimiz öğretmenlerimize Çalışmalara vermiş oldukları öz veriden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”

DÖNMEZ’DEN SOSYAL AKTİVİTELERE TAM DESTEK

Karayazı’da Hayatına Renk Kat adlı Projeyi başlatan Karayazı Kaymakamı Hasan Dönmez, İlçedeki sosyal aktivitelerle çocukların gelişimlerine katkıda bulunacak projelere kaymakamlık olarak ayrı bir önem verdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu:

“ Sadece bu projede değil karayazı kaymakamlığı olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından düzenlenen okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik 3 aşamadan oluşan sosyal etkinlikler projesi kapsamında İlçemiz dışına çıkmayan imkânı kısıtlı olan öğrencilerimizi tespit edip İlçe Milli Eğitim bünyesinde Erzurum’a gezi organizasyonu düzenledik. Proje kapsamında, öğrencilerimiz rehber öğretmenlerimize Erzurum’da bulunan ve alışveriş merkezlerini  gezerek eğlenceli vakit geçirmişlerini bu sayede Öğrencilerin yaşadığı kentin tüm güzelliklerinin farkına varmalarını Öğrencilerin birbirleri ile kaynaşmalarını ve tarihi yerlere, müzelere de Geziler düzenleyerek Geleceğin umut dolu çocuklarını yetiştirirken, onların geçmiş değerlerini unutmamalarını sağlamaktır amacımız. Yapılan farklı bir projemiz de ise ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün katkıları ile hazırlanan proje kapsamında okullarımızdaki başarılı öğrencilerimize masa ve sandalye hediye ederek onların akademik başarılarını destek verilmiştir.