Türkiye Atletizm Federasyonu ile Cheetos işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı Final Yarışları İstanbul’da yapılmıştı. Türkiye’den bütün bölgelerden seçilen ve finallerde ilk sekize giren sporculara Türkiye Atletizm Federasyonu jest yaptı. Federasyon Başkanı Çintimar’ın direktifleriyle Chetos’un en hızlı çocukları Erzurum’da kampa alındı. 

GHSİM /ERZURUM

Türkiye Atletizm Federasyonu ile Cheetos’un işbirliği ile gerçekleştirilen ve Türkiye’de değişik bölgelerde yapılan ‘Türkiye’nin En Hızlısı’  yarışları sonucunda dereceye giren sporcular İstanbul’daki finallerde yarışmıştı. İstanbul’da yapılan Cheetos Türkiye Finallerinde ilk 8’e giren minik ve yıldız atletlere Türkiye Atletizm Federasyonu, Atletizmin geleceği gözü ile bakıyor. Federasyon Başkanı Fatih Çintimar da, Türkiye’nin en hızlı çocuklarına büyük bir jest yaparak, onların Erzurum’da kamp yapmasını sağladı. Türkiye’nin hemen hemen her ilinden minik ve yıldız çocuk atletler bugünlerde Erzurum’da hem kamp hem de tatil yapıyor. 2005,  2004, 2003, 2002, 2001 doğumlu öğrencileri kapsayan kampta Rus Antrenörlerin yanı sıra Atletizm Federasyonu’nun görevlendirdiği Beden Eğitimi Öğretmenleri ve antrenörler yer alıyor. Rus Antrenörlerden Bodrov Valeriy sprint yarışlarında, Sergeyev Oleg ise atlama branşlarında minik ve yıldız atletlere eğitim veriyor. Türkiye’nin En Hızlıları eğitimlerini GHSİM’nin Atletizm Tartan Pisti’nde yapıyor.

Kamp 1 Temmuz’a kadar sürecek

Türkiye’nin en hızlılarının kampı 22 Haziran 2015 tarihinde başladı ve kamp 1 Temmuza kadar devam edecek. Beden Eğitimi Öğretmeni Pınar Turan, 2020 olimpiyatları öncesinde Türk Atletizmine yeni yıldızlar kazandırmak için Atletizm Federasyonu’nun Cheetos ile işbirliği yaptığını ve bu yetenekli çocukların tespit edildiğini belirterek, Rus antrenörlerin de Erzurum kampında minik ve yıldız atletleri testten geçireceklerini ifade etti.  Kampın neşeli bir ortamda yapıldığını belirten atletler ise Erzurum’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, iyi bir atletizm eğitimi aldıklarını söyledi.

Fatih Çintimar’ın Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı olmasının ardından atletizmin tüm branşlarında önemli bir sıçrama yaşanırken, ‘Türkiye’nin En Hızlıları’ Projesi de Türk atletizminin geleceği adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendirildi. Çintimar’ın federasyon başkanı olması ile birlikte atletler uluslararası arenada önemli başarılar elde etmeye başladı. Çintimar’ın Türkiye’nin En Hızlıları kampına Nevin Yanıt’ın antrenörü Bodrov Valeriy ile Sergeyev Oleg’i görevlendiren Çintimar, minik ve yıldız atletlerin iyi bir eğitim almasını sağlarken, Hedef 2020 olimpiyatları öncesinde de dev bir adım atmış oldu.